Manapság már egyre könnyebben és gyorsabban jutunk el bolygónk különböző pontjaira. Utazásaink célállomásait általában nem tudják külső erők korlátozni, vannak azonban olyan helyek a világban, ahova hétköznapi emberként esélyünk sincs belépni. Cikkünkben négy ilyen helyszínt mutatunk.

Iszei Nagyszentély, Japán

Fotó: Shutterstock

Japán világszerte híres szentélykultúrája miatt, így talán nem is annyira meglepő, hogy nagyjából 80 ezer ilyen szakrális helyszínnek ad otthont. A szigetországban található szentélyek között viszont van azonban egy minden tekintetben kiemelkedő és fontos: az Iszei Nagyszentély.

A 8. századig visszanyúló sintó hagyományok fenntartásának érdekében ezt a rangelső templomot 20 évente újjáépítik, így emiatt ez az egyik legdrágább vallási helyszín Japánban. Bélépésre kizárólag akkor van lehetőségünk, ha a japán királyi családhoz tartozunk, máskülönben még az ajtóból visszafordítanak minket.

Ez is érdekelhet: 5 kevésbé népszerű úti cél, ami életed legjobb élménye lehet!

Északi-Szentinel-sziget

www.instagram.com

A világ legelszigeteltebb népcsoportjának, a szentinelézek törzsének otthona ez a sziget, amely az indiai kormány védelme alatt áll. Bár évtizedek óta próbálkoznak vele a tudósok, az itt élő, mintegy 500 főt számláló törzzsel szinte lehetetlen a kapcsolatteremtés. Bármilyen külső interakciót ellenségesen és agresszíven fogadnak, így pedig a sziget bárféle megközelítése életveszélyt rejt magában. Egy biztos: az Északi-Szentinel-sziget egyhamar nem lesz a legkedveltebb úti célok közt.

Ilha da Queimada Grande, Brazília

Fotó: Shutterstock

Brazília más részeihez hasonlóan, természetileg a Ilha da Queimada Grande is lenyűgőző helyszín, van azonban egy végzetes hibája: többezer halálos kígyó otthonaként funkcionál. A mindössze 0,43 négyzetkilométer nagyságú sziget minden négyzetkilométerére jut ~ 2,5 lábnélküli lakó.

A helyszín annyira veszélyes, hogy a brazil kormány tiltottá tette a látogatását.

A világ leghalálosabb kígyófajtájából, az arany lándzsakígyóból körülbelül 4000 példány él itt. Mielőtt azonban akárki megijedne, hogy a kigyók táplálék nélkül maradnak, mindenkit megnyugtatunk: a területen annyi költözőmadár él, hogy az minden hüllő számára elég élelmet biztosít.

Dulce-bázis, Mexikó-USA határán

Fotó: Shutterstock

A mexikói Dulce városhatárain mindössze az a 2600 fő léphet át, aki életvitelszerűen az apró településen él. Hogy ennek mi az oka? A hivatalos információk szerint az, hogy a falu rezervátumként funkcionál (a belépés tiltásával az itt élő őslakosok kulturális örökségeit védelmezik – a szerk.), ám egyesek szerint a valóság mögött egészen más indok húzódik:

akadnak olyan összeesküvés-hívők, akik azt állítják, hogy a település alatt egy bázis lapul, ahol hihetetlen kísérleteket folytatnak – többek között ember-állat hibrideken dolgoznak.

Forrás: Drive