No-go zón tábla
Fotó: Shutterstock

4 világtól elzárt hely, ahová hétköznapi emberként esélyünk sincs belépni

Manapság már egyre könnyebben és gyorsabban jutunk el bolygónk különböző pontjaira. Utazásaink célállomásait általában nem tudják külső erők korlátozni, vannak azonban olyan helyek a világban, ahova hétköznapi emberként esélyünk sincs belépni. Cikkünkben négy ilyen helyszínt mutatunk.


Iszei Nagyszentély, Japán

Iszei Nagyszent\u00e9ly

Fotó: Shutterstock

Japán világszerte híres szentélykultúrája miatt, így talán nem is annyira meglepő, hogy nagyjából 80 ezer ilyen szakrális helyszínnek ad otthont. A szigetországban található szentélyek között viszont van azonban egy minden tekintetben kiemelkedő és fontos: az Iszei Nagyszentély.

A 8. századig visszanyúló sintó hagyományok fenntartásának érdekében ezt a rangelső templomot 20 évente újjáépítik, így emiatt ez az egyik legdrágább vallási helyszín Japánban. Bélépésre kizárólag akkor van lehetőségünk, ha a japán királyi családhoz tartozunk, máskülönben még az ajtóból visszafordítanak minket.

Ez is érdekelhet: 5 kevésbé népszerű úti cél, ami életed legjobb élménye lehet!

Északi-Szentinel-sziget

A világ legelszigeteltebb népcsoportjának, a szentinelézek törzsének otthona ez a sziget, amely az indiai kormány védelme alatt áll. Bár évtizedek óta próbálkoznak vele a tudósok, az itt élő, mintegy 500 főt számláló törzzsel szinte lehetetlen a kapcsolatteremtés. Bármilyen külső interakciót ellenségesen és agresszíven fogadnak, így pedig a sziget bárféle megközelítése életveszélyt rejt magában. Egy biztos: az Északi-Szentinel-sziget egyhamar nem lesz a legkedveltebb úti célok közt.

Ilha da Queimada Grande, Brazília

Aranyl\u00e1ndzsa k\u00edgy\u00f3

Fotó: Shutterstock

Brazília más részeihez hasonlóan, természetileg a Ilha da Queimada Grande is lenyűgőző helyszín, van azonban egy végzetes hibája: többezer halálos kígyó otthonaként funkcionál. A mindössze 0,43 négyzetkilométer nagyságú sziget minden négyzetkilométerére jut ~ 2,5 lábnélküli lakó.

A helyszín annyira veszélyes, hogy a brazil kormány tiltottá tette a látogatását.

A világ leghalálosabb kígyófajtájából, az arany lándzsakígyóból körülbelül 4000 példány él itt. Mielőtt azonban akárki megijedne, hogy a kigyók táplálék nélkül maradnak, mindenkit megnyugtatunk: a területen annyi költözőmadár él, hogy az minden hüllő számára elég élelmet biztosít.

Dulce-bázis, Mexikó-USA határán

dr\u00f3tker\u00edt\u00e9s

Fotó: Shutterstock

A mexikói Dulce városhatárain mindössze az a 2600 fő léphet át, aki életvitelszerűen az apró településen él. Hogy ennek mi az oka? A hivatalos információk szerint az, hogy a falu rezervátumként funkcionál (a belépés tiltásával az itt élő őslakosok kulturális örökségeit védelmezik – a szerk.), ám egyesek szerint a valóság mögött egészen más indok húzódik:

akadnak olyan összeesküvés-hívők, akik azt állítják, hogy a település alatt egy bázis lapul, ahol hihetetlen kísérleteket folytatnak – többek között ember-állat hibrideken dolgoznak.

Forrás: Drive

A figyelmetekbe ajánljuk