Nálunk fogják először bemutatni 23 másik országgal együtt Christopher Nolan legújabb filmjét, a Tenetet. Ezzel bőven be fogjuk előzni Amerikát, de még Kínát is. Utóbbinál még mindig nem tisztázódott, hogy mikor lesz a film premierje.

Ahogy a Tenet körüli mostoha helyzetet taglaló cikkünkben írtuk, Amerikában kérdéses a film bemutatója, köszönhetően a növekvő koronavírusos megbetegedések számának. Ez továbbra is így van, viszont a stúdió megerősítette az akkor írt értesülést, miszerint szeptember 3-a az új premierdátum, de ez persze még változhat annak függvényében, kinyílhatnak-e majd a mozik addigra – írja a Variety.

Augusztus 26-án jön hozzánk moziba!

www.youtube.com

TENET - NEW TRAILER

Ugyanakkor sok helyen, többek között nálunk is tarthatók már nagyobb premierek, ennek köszönhetően pedig az a 24 ország között vagyunk, ahol a világon először fog debütálni Nolan legújabb alkotása. Augusztus 26-án ugyanis nálunk is megérkezik a Tenet, akárcsak Dél-Koreában, ahol jó nyitásban bizakodnak, mivel a Vonat Busanba – Zombi expressz című film folytatása millió dollárral nyitott.

Amerika mellett viszont Kínában is gondok vannak egyelőre a nyitással. Mint korábbi cikkünkben írtuk, szabály tiltja, hogy 2 órát meghaladó hosszúságú filmeket vetítsenek, a Tenet meg 2 óra 30 perc hosszú. Ugyanakkor több mozi is hamarosan műsorára tűzi Nolan korábbi filmjét, az Eredetet, továbbá a Harry Potter és a bölcsek kövét, melyek 2 óránál hosszabb filmek, és ez bizakodóvá teszi a stúdiót, hogy hamarosan puhítják a szabályozást. Egyelőre kivárnak.