Minden filmes plot twist ereje attól függ, hogy milyen kontextusban történik, és hogy van-e értelme a történet többi részéhez képest. Mint történeti technikát, finoman kell kezelni. Sok csavar újradefiniálja ugyanis a filmek örökségét, továbbá segít nekik, hogy az emberek még évekkel később is beszéljenek róla. Bármi is legyen, a nézőket le kell kötni, ahhoz pedig, hogy egy film igazán emlékezetes maradjon, egy csavaros befejezés lehet a recept. Figyelem! Ez a cikk spoilereket tartalmaz!

Amerikai pszichó

Let's all take off our mask of sanity this Halloween. American Psycho, starring Christian Bale, Justin Theroux, Chloe Sevigny, ...

American Psycho (2000 Movie) Trailer - Christian Bale, Justin Theroux, Chloe Sevigny

A Christian Bale által alakított Patrick Bateman nappal pénzügyes, éjjel pedig sorozatgyilkos. Bateman egy ponton bevallja az összes bűnét az ügyvédjének, de amikor később a filmben találkozik a jogi szakemberrel, annak fogalma sincs arról, hogy Bateman miről beszél. A film végére pedig az ember csak kapkodja a fejét: vajon az összes gyilkosság csak Bateman fejében történt?

Ez is érdekelhet:6 film, ami egyedülálló módon mutatja be a II. világháborút

Holtodiglan

Subscribe to TRAILERS: http://bit.ly/sxaw6h Subscribe to COMING SOON: http://bit.ly/H2vZUn Like us on FACEBOOK: ...

Gone Girl Official Trailer #1 (2014) - Ben Affleck, Rosamund Pike Movie HD

David Fincher adaptációjában, a Holtodiglanban Amy Dunne (Rosamund Pike) eltűnését követhetjük nyomon férje, Nick (Ben Affleck) kálváriájával kiegészítve. A film első negyedét követően a reflektorfény szépen lassan egyre inkább a férfire irányul, a történet előrehaladtával pedig úgy tűnik, hogy valóban ő tehet a nő eltűnéséről.

A megdöbbentő csavar a film közepén üt be, amikor kiderül, hogy Amy nem halt meg, sőt, az egész sztorit ő szervezte meg azzal a céllal, hogy Nick börtönbe kerüljön, mivel a férfi megcselta őt. Ez a csavar mindent megváltoztat, amit a nézők eddig láttak, és segít megérteni Amy csavaros elméjét és motivációit. Innentől kezdve a párhuzamos filmvezetést láthatunk, míg végül a két főszereplő újra össze nem fonódik egy meglepő és ugyanakkor beteges befejezésben.

Vágy és vezeklés

The official trailer to Joe Wright's Oscar winning, war romance 'Atonement.' What is Atonement about? Atonement (2007) ...

Atonement (2007) Official Trailer | Screen Bites

A Vágy és vezeklésIan McEwan könyve alapján készült, ami Briony Tallis (Saoirse Ronan) történetét meséli el. Miután plátói szerelmét, a házvezetőnő fiát, Robbie-t (James McAvoy) nővérével, Ceciliával (Keira Knightley) szex közben találja, Briony azzal vádolja meg a férfit, hogy az bántalmazta unokatestvérét, Lolát. Robbie börtönbe kerül, majd később kiszabadul, hogy bevonuljon a második világháborúba. Közben igazi szerelme, Cecilia ápolónő lesz a háborúban, és végül újra fellángol a románcuk, boldogan élnek, míg meg nem halnak.

Csakhogy nem ez történik, mivel mindketten meghaltak a háborúban. Ezt a boldog verziót írja meg Briony évekkel később egy könyvben, mivel még mindig bűntudata van a történtek miatt.

Olvasd el ezt is! Az igazi rémtörténet a Sikoly című film mögött

Más világ

Starring: Nicole Kidman, Fionnula Flanagan, and Christopher Eccleston The Others (2001) Official Trailer 1 - Nicole Kidman ...

The Others (2001) Official Trailer 1 - Nicole Kidman Movie

A Más világ egy hátborzongató kísértettörténet, amely közben a néző a végsőkig találgat: vajon mi történik pontosan?

A történet Grace-t (Nicole Kidman) és két gyermekének életét meséli el nekünk, akik férje visszatérését várják a második világháború vége felé. Az öreg és szürke kúria, amelyben élnek, valamint az, hogy a gyerekek betegsége miatt mindig távol kell tartaniuk a napfényt, mind tökéletes helyszínt adnak egy kísértettörténethez.

A család élete a feje tetejére áll, mivel megmagyarázhatatlan szellemek terrorizálják őket. A félelmetes csúcsponton Grace és a gyerekek megtudják, hogy valójában ők maguk a szellemek, és kísértik az új családot, akik most a házukban laknak.