Smithsonian's National Zoo

Irigylésre méltó trükköket mutatott be két óriáspanda a friss hóban

Nagyszerűen szórakozott két hatalmas panda a washingtoni Smithsonian Nemzeti Állatkertben. A frissen leesett hónak úgy megörültek, hogy a lehető legkülönbözőbb módon csúszkáltak, ugráltak, gurultak és bukfenceztek az állatkert területén.

A hely kamerája vette fel az esetet, ahol jól látható, hogy a pandák egyáltalán nem unták meg elsőre a játékot. Már az is meglepő, hogy az egyik állat nem elégedett meg egy egyszerű lecsúszással a domboldalról: rögtön háton csúszva mutatta be a különleges mutatványát. Később visszacammogott és kezdődött minden előröl.

Pandatársát sem abból a fából faragták, aki megelégszik egy egyszerű attrakcióval. Kevert stílust alkalmazva az oldalán gurult le, és bemutatott néhány bukfencet is a nagyérdeműnek.

www.youtube.com

Pandas sliding in the snow - BBC News

A mókás állatok egyébként már rég túl vannak a gyerekkorukon, és az az állatkert régi veteránjainak számítanak: Mei Xiang 1998-ban született, míg hím párja, Tian Tian 1999-ben.

Valószínűleg így vezették le szülői teendőiket, hiszen ahogy mi is megírtuk, a nyáron született meg az Egyesült Államok első mesterségesen világra hozott bébipandája, aminek történetesen Mei Xiang az anyja.

twitter.com

National Zoo on Twitter

Nem lennénk meglepve, ha jövőre már az egész család bolondozna a hóban.