A nemrégiben megnyílt, The Top Hat nevű éttermet az ikonikus társasjáték szellemiségében rendezték be, amelyben a vendégek valóban a Monopoly világ részeinek érezhetik magukat.
Fotó: COURTESY OF THE TOP HAT

Újabb izgalmas színfolttal gazdagodott a londoni gasztroszíntér, ugyanis megnyitotta kapuit a a The Top Hat nevű étterem, amelyet a legendás Monopoly társasjáték inspirált – írja a Food & Wine. A 70+40 férőhelyes vendéglátóegység a játék szellemiségében lett berendezve, az élénkvörös beülős boxokat a társasban található hotel színe inspirálta, míg a Piccadilly és a Northern Underground metróvonal üléseit újrahasznosítva készítettek el több ülőhelyet is. Az előbb említett két vonal azért is szimbolikus, mivel ezek a játék részei.

fotó: COURTESY OF THE TOP HAT

A Monopoly stílusú étlapon alapvetően tradicionális brit fogásokat találhatnak az érdeklődők, de van például egy úgynevezett Szerencsekártya opció is, amely megrendelése után egy meglepetés italt szolgálnak fel. A Monopoly Dealt is érdemes megemlíteni, amely során az ételek előtti italok mellé kártyákat is kaphatunk, amelyek segítségével elüthetjük az időnket, míg meg nem érkeznek az ínycsiklandó falatok.

Az étterem egyik vezetője, Joseph Smith így nyilatkozott:

Sokunk szép emlékeket őriz azokról az időkről, mikor ezt az ikonikus játékot játszottuk, legyen az gyerekkorunkban a nagyszülőknél, vagy a barátainknál ivás közben felnőttként" - Egyesek számára a társasjáték londoni változata volt az első élmény a fővárosban. Izgatottan várjuk, hogy részesei lehessünk ennek az utazásnak, amikor London lassan újra életre kel, amely ünnepli a várost és annak csodálatos, gazdag örökség.

Pár szó a játékról: az első Monopoly-k 1935 végén kerültek a boltok polcaira az Egyesült Államokban, egy évvel később pedig megjelent az első külföldi kiadás, amely Atlantic City helyszíneit a londoni utcákra és nevezetességekre cserélte.