Elsőre furcsán hangozhat, de rengeteg felnőtt ember kötődik érzelmileg a kedvenc játékához vagy plüsséhez.

Egy tokiói klinikán egy fehér köpenyes nő gondosan feljegyzi a legújabb beteg adatait: egy bárány formájú kitömött játékot.

A Natsumi Klinika arra szakosodott, hogy a kedvenc plüssállatokat, amik sokat jelentenek a tulajdonosoknak, eredeti fényében csillogjanak.

„Azt hittem, hogy nincs más választásom, mint kidobni, mivel abszolút elhasználódott, de akkor hallottam, hogy van egy kórház, amely ilyenekkel foglalkozik. Talán nem lesz pontosan olyan, mint egykor, de azért jöttem ide, hogy újra egészségesnek lássam."

– mondta el szomorú történetét a 24 éves Yui Kato az AFP-nek, aki a fentebb említett bárányt hozta be. A klinika a „szemműtétektől" és a hajátültetéstől a sérülések felvarrásáig terjedő kezeléseket kínál – ezt már az alapító, Natsumi Hakozaki magyarázta.

A japán Hakozaki négy évvel ezelőtt szülővárosában, Sendai északi részén kezdett el kitömött játékokat kezelni egy ruhaüzletben, ahová a gyerek kérlelték, hogy javítsa meg a plüsseiket. Hakozaki szerint rengeteg embert olyan érzelmi kötődés fűzi a kedvenc játékához, hogy nem tárgyként, hanem családtagként tekintenek rájuk. Ezt bizonyítja az is, hogy amikor a kitömött plüssöket megjavította, sok ember ölelgetni kezdte őket – voltak, akik sírva is fakadtak.A tapasztalatok arra ösztönözték, hogy erre szakosodott üzletet, ahol minden játékon egyedileg előírt kezeléseket hajtson végre.

Így néz ki az egész a gyakorlatban sima játékokkal az ABS-CBN riportjából:

www.youtube.com

Matanglawin: Restored Toys