A szívünk világnapján nem mindennapi rekordot döntenének a magyar orvosok, hogy üzenjenek a betegeknek: a koronavírus-járvány alatt sincsenek egyedül. 14:30-tól kövessük élőben a rekordkísérletet!

A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Facebook-oldalán jelentette be, hogy Guinness-rekordot döntenének ma. Élőben közvetítik, ahogy egy mellkasi műtét nélküli speciális, katéteres aorta-műbillentyű beültetést végeznek, és amennyiben ez lesz a legtöbb ember által élőben végignézett billentyűműtét, akkor rekordot dönthetnek.

Ahogy a bejegyzésben fogalmaznak:

„ A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet ugyanis az egyike azoknak a világ minden tájáról felkért centrumoknak, amelyek a Nemzetközi Szívbillentyű Központ szervezésében egyszerre végzik el a TAVI beavatkozást. Az orvos-szakmai nemzetközi összefogás azt üzeni a koronavírus szövődményei által leginkább veszélyeztetettek, a szív és érrendszeri betegeknek, hogy a COVID járvány alatt sincsenek egyedül."

www.facebook.com

Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet

Az intézetben már több mint 700 ilyen mellkasi műtétet végeztek, főként az idős, számos kísérőbetegséggel terhelt, súlyos aorta billentyű szűkületben szenvedő betegeken, mivel a nyitott szívműtét túl nagy kockázatot jelentene számukra.

A szívünk világnapján a műtétet Andréka Péter főigazgató és Fontos Géza, felnőtt ellátásért felelős orvosigazgató végzi, és 14:30-tól ITT szurkolhatunk közösen a 20 kardiológiai centrumnak, köztük a magyar orvosi csapatnak.