Fehér kezek tartják a Hamu és Gyémánt magazint
Megjelent a Hamu és Gyémánt őszi száma!
Hamu és Gyémánt

Idő kérdése – 6 kihagyhatatlan cikket ajánlunk a Hamu és Gyémánt magazinból

Pataki Ágival, az ország első szupermodelljével szépségről, sikerről, nehézségekről, múltról és jövőről beszélgettünk; Szilágyi Áron, Tisza Kata, Huzella Júlia és Kollár-Klemencz László a pergő percek súlyával kapcsolatos gondolatait és tapasztalatait osztotta meg velünk; Műértő rovatunkból pedig az is kiderül, mi vár ránk a túlvilágon a reneszánsz kori festmények szerint. A Hamu és Gyémánt magazin ma megjelent új lapszámából ajánlunk tartalmakat.

​A szépségforradalmár üzletasszony

Hamu és Gyémánt / Ajkai Dávid

Pataki Ági

Mindenki ismeri az arcát, mindenki tudni szeretné a titkát. Pataki Ági egész életében bátran mert váltani: ünnepelt modellből sikeres üzletasszony, majd elismert filmproducer lett. Az ország első szupermodellje nemrég ünnepelte 70. születésnapját, a jeles alkalomból pedig önéletrajzi könyvet írt. Inspiráló életútjáról, annak napos és árnyoldalairól, és a szépség kortalanságáról beszélgettünk vele.

Menny vs. pokol

Giotto Di Bondone: Utolsó ítélet

Vajon van élet a halál után? És ha van, milyen? A túlvilági lét lehetőségei a kezdetek óta foglalkoztatják az emberiséget. A menny és pokol ábrázolása már a korai műalkotásokon is tetten érhető, a téma azonban a reneszánsz korban vált igazán hangsúlyossá, amikor is a festmények által az egyház komoly motiváló és elrettentő üzeneteket közvetített a vallásos szemlélők számára. Boldog üdvözültek és megkínzott bűnösök nyomába eredünk.

Tanzánia

Akár hőlégballonos szafarin is részt vehetünk

Ha egy kis időre kiszakadnánk a megszokottból, egyben szeretnénk életre szóló élményekkel gazdagodni, írjuk fel a bakancslistánkra Afrika egyik legizgalmasabb országát, a Kilimandzsárónak, a Serengetinek és Zanzibárnak otthont adó Tanzániát. Legyünk a természet megszállottjai, az afrikai kultúra tisztelői, a fűszerek szerelmesei, az állatok rajongói vagy a kalandok hajhászói, a hakuna matata életérzést itt maximálisan kiélvezhetjük.

Egészségesebb lesz a jövő?

3D nyomtatással készülő szív, drónokkal szállított emberi szövetek, VR műtét, high-tech vakcinák: sci-fi vagy valóság?

Ami néhány évtizede – vagy akár csak pár éve – kizárólag a sci-fikben létezett, ma már egyáltalán nem elképzelhetetlen: egyes egészségügyi innovációk szinte bármelyik pillanatban megváltoztathatják a gyógyítás, egyben az emberiség jövőjét. Az előttünk álló új korszak tudományos lehetőségeit egy rákkutató és egy egészségügyi innovációkkal foglalkozó szervezet menedzserével tárjuk fel.

Az idővel szemben

Hamu és Gyémánt / Mészáros László

Kollár-Klemencz László

A múlt megismerése, a jelen megélése, a jövő elfogadása – három lecke, amelyet az idő minden egyes nap felad nekünk. Amikor pedig megtanultuk ezeket a leckéket, már érkezik is a következő: egy percünk sincs szusszanni, az óra ketyeg. Az idő misztikus fogalmáról és a hozzá fűződő viszonyukról kérdeztük Szilágyi Áront, Tisza Katát, Huzella Júliát és Kollár-Klemencz Lászlót.

Az érték, ami nem múlik

illusztráció: Piros Zoltán

Apró alkatrészek, melyek naggyá teszik az órákat

Nem mérik a pulzust, nem lehet velük telefonálni, és az időjárást sem jelzik előre – a mechanikus órák szerkezete mégis sokkal csodálatra méltóbb, mint bármelyik okos társuké. Egy cseppnél is kevesebb olaj, a hajszálnál is vékonyabb rugó, az acélnál is erősebb miniatűr kő: bemutatjuk a lenyűgözően bonyolult óraszerkezetek apró elemeit, melyek finom összehangoltsága igazán naggyá teszi karóráinkat.

Már az újságárusoknál!

Hamu és Gyémánt

Az újságárusoknál is megvásárolható és digitálisan is olvasható a magazin őszi lapszáma

A Hamu és Gyémánt magazin őszilapszáma október 1-től elérhető a kiemelt újságárusoknál, illetve megrendelhető és előfizethető közvetlenül a kiadótól és digitális változatban is beszerezhető.