Sűrű év elé néz az éppen 70. éve trónra lépett II. Erzsébet brit királynő, a jeles esemény miatt ugyanis számos királyi eseményen kell részt vennie. Ezeknek teljesítéséhez a 95 éves uralkodónak sok pihenésre is szüksége lesz, amivel természetesen közvetlen környezet is tisztában van.


A királynőnek a közelmúltban ráadásul ki kellett hagynia egy, a Nemzetközösség életében fontos eseményt, mivel koronavírus-fertőzéssel diagnosztizálták. Emiatt királyi segédei azt kérték az uralkodótól, hogy kicsit lassítson a tempón, főleg, ha nem akar lemaradni néhai férje, Fülöp herceg hónap végi megemlékezéséről – írja a brit MarieClaire.

Egy Erzsébethez közelálló forrás szerint a királynő munkatársai azt kérték a brit uralkodótól, hogy kicsit vegye lazábban a dolgokat, mivel mobilitásával is gondok vannak már.

Ingrid Seward királyi író szerint ez Erzsébet számára is fontos, hiszen „ha nem tud megfelelően mozogni, akkor biztosan nem akarja, hogy ezt a tévében közvetítsék a férje tiszteletére rendezett eseményen.”

A 2021 áprilisában elhunyt Fülöp hercegről egyébként március végén emlékeznek meg a Westminster-apátságban egy hálaadó istentiszteletet keretein belül.

www.youtube.com

The Glorious Marriage Of Prince Philip & The Queen | 50 Golden Years | Real Royalty