Butch Vig volt a Nirvana legnagyobb lemezének producere. Szerinte ha ma jönne ki a Nevermind, egyáltalán nem lenne akkora hatása, mint akkor: jókor volt jó helyen.


Interjút adott az NME-nek Butch Vig, a Garbage dobosa és egyben a kilencvenes évek egyik legfelkapottabb lemezproducere. Természetesen szóba került a Nevermind is. A Nirvanát a világ csúcsára röpítő album szerinte nem lenne akkora kulturális mérföldkő, ha ma jönne ki.

„ Nehéz lenne megismételni azt a zeitgeist pillanatot (társadalmi-gazdasági változást pártoló, alulról szerveződő mozgalom – a szerk.). Ha ezen a héten jött volna ki a Nevermind, hiába nagyon jó lemez, nem lenne ugyanakkora kulturális hatása. A megfelelő időben jelent meg, amikor éppen hatalmas változások mentek végbe a zenei életben és az egész egy forradalomnak érződött. El tudok képzelni hasonlót még, de nem ugyanolyat."

www.youtube.com

Nirvana - Smells Like Teen Spirit (Official Music Video)

Billie Eilish kapcsán viszont úgy érzi, hasonlót visz véghez, mint a Nirvana a maga idejében.

„Hasonlót érzek egyébként Billie Eilish kapcsán is. Jó barátaim a bátyjával, Finneas-szal együtt, az anyjuk volt a lányom zenetanára. Közel laknak hozzánk. Billie egy egész generáció hangja lett, akárcsak a Nirvana anno a Neverminddal."