Amy Winehouse életrajzi filmje évekig tartó késlekedés után valóban érkezik, van már rendezője.

Amy Winehouse életrajzi filmje hét évvel azután, hogy először bejelentették, hogy készül, végre tényleg elkezdett készülni. Nehezen akart beindulni a projekt, de van már rendezője, ugyanis Sam Taylor-Johnson személyében megtalálták az embert a projekt élére. Ő A szürke ötven árnyalatát rendezte, de nem először készít filmet egy legendás, tragikus véget ért zenészről sem. Ő rendezte ugyanis a John Lennon fiatalkoráról szóló Nowhere Boy-t is.

www.youtube.com

Fifty Shades of Grey: Punish me

A Back To Back címet kapó projekten együtt dolgozik újra Matt Greenhalgh-al, aki a John Lennonról szóló filmet is írta, emellett a Controlt, ami meg a Joy Divison szintén tragékus véget ért legendájáról, Ian Curtisről szólt. Szóval a film mögött levő kreatív csapatra összeszedtek egy tragikus sorsú zenészekről szóló filmeken edződött gárdát, akiknek van már bőven gyakorlatuk ilyen történetek elmesélében.

www.youtube.com

Nowhere Boy - Official UK Trailer (2009)

Amíg vársz rá, hogy játékfilmes verzióban is elmeséljék Amy Winehouse sztoriját, ajánljuk figyelmedbe, hogy pótold az Amy című dokumentumfilmet, ha eddig még nem láttad. A számtalan díjat begyűjtő alkotás ugyanis az énekesről készült eddigi legjobb mozgóképes portré.

www.youtube.com

Amy | Official Trailer HD | A24

(Forrás: Glamour)