Hamu és Gyémánt

Napindító gondolat – 06.25.

A sors kiszámíthatatlan, de ezt Rejtő Jenő, a magyar szórakoztató irodalom megújítója hűen önmagához, jóval humorosabban fogalmazta meg.


A részeges szabász

Idézet Rejtő Jenő A szőke ciklon című művéből

Hamu és Gyémánt

Rejtő Jenő A szőke ciklon című 1939-es regényében Radzovill herceg élete megmentéséért hatalmas gyémánttal ajándékozza meg Jim Hogan betörőt. Az ajándék percekkel azelőtt érkezik a címzetthez, mielőtt azt emberölési kísérlet vádjával letartóztatják. A betörő egy félig kész Buddha-szoborba rejti az ékszert, aztán elvonul kitölteni életfogytiglani büntetését. A fegyházban csupán egykori iskolatársának lánya, Miss Evelyn Weston látogatja, így mikor Jim Hogan halálát érzi közeledni, a lányra hagyományozza a gyémántot. A végrendelet nem marad titok, és többen indulnak a szobor keresésére. Evelyn nemcsak jogos öröksége után nyomoz, de újabb titok nyomára jutva, egy ember becsületét is meg kell mentenie. Izgalmas kalandjaiba kénytelen magával hurcolni egy mit sem sejtő és örökké borotválatlan lordot, pedig tudvalevő, hogy egy gentleman élete nem átjáróház. Menet közben az is kiderül, hogy a zsilett és az ismétlőpisztoly között alig van különbség, és ez nagyon elszomorító, valamint, aki utoljára nevet, az a neszesszer. Visszalő és talál...

Friss

Hamu és Gyémánt

Napindító gondolat – 07.13.

Ha sok kérdésünk lenne hétfő reggel, érdemes elgondolkodni az amerikai űrhajós, Scott Kelly szavain, akinek az Nemzetközi Űrállomáson töltött egy éve alatt minden bizonnyal volt ideje gondolkodni a problémán.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk