Mi lenne lenne velünk szépség nélkül?


A légvárig sem jutnánk

A nap idézete Faludy Györgytől

Hamu és Gyémánt

Torontóban parkot neveztek el róla

Faludy György 1910. szeptember 22-én, Budapesten született zsidó polgári családban. 1928-ban érettségizett, majd ezt követően négy nagyhírű külföldi egyetem hallgatója is volt. Tanult Bécsben, Berlinben, Párizsban és Grazban is. A második világháború alatt elhagyta Magyarországot, először Párizsban, majd Marokkóban, végül pedig az Egyesült Államokba menekült, ahol a Szabad Magyar Mozgalom titkáraként és lapszerkesztőjeként tevékenykedett. 1937-től jelentek meg művei, melyek Villon-átköltések voltak. Profán stílusa miatt egyetlen kiadó sem merte vállalni első kötetét, így saját költségén jelentette meg, amely nem várt sikert aratott. 2006-ban hunyt el. Tiszteletére 2006. október 3-án Torontóban a közvetlenül az egykori ottani otthona melletti parkot hivatalosan is George Faludy Place-re keresztelték át.

Related Articles From Your Site

Friss

Ezért fáj annyira a visszautasítás

Előfordulhat, hogy nem kerültünk be az iskolai sportcsapatba, vagy épp szakítottak velünk. Ilyenkor nagyon fáj a visszautasítás érzése. Vajon miért?

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A magasba emelkedett a világ első repülő versenyautója

Hamarosan tényleg versenyezni láthatjuk?

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk