Tarolt a gasztronómia az állatneveknél a tavalyi évben
Valamiért a nőstény kutyákat nagyobb kedvvel nevezték el ételekről, de a koronavírus-járvány alatt meredeken megugrottak névadások a konyhákban fellelhető dolgokról.

Tavaly kimagaslóan sokan fogadtak maguk mellé háziállatot a karanténidőszak alatt, hogy elviselhetőbb legyen az otthoni magány. A másik népszerű tevékenység 2020-ban az otthoni főzés-sütés volt – hirtelen mindenki felfedezte a saját konyháját, és a kedvenc ételeivel lepte meg magát.

Úgy tűnik kellemest a hasznossal alapon a gazdik a járványhelyzet alatt ötvözték a kettőt: előszeretettel nevezték el ételekről újdonsült kedvenceiket.

Mindezt a Rover kutyás oldal gyűjtötte össze. Az oldalnak már létezett egy 26 milliós névlistája, amit a felhasználók küldtek be – ezt most kivették a számításból, és egy 1000 fős közvéleménykutatást végeztek az ősszel. A felmérésből kiderült, hogy leginkább a nőstény kutyáknál ugrott meg jelentősen az ételek után elnevezett állatok száma.

A top 100-as listába a kislány kutyusok legnépszerűbb elnevezései között szerepelt a Pepper, Ginger, Olive, Honey, Cookie, Mocha, Sugar és Peanut (bors, gyömbér, olíva, méz, süti, mokka, cukor és földimogyoró – a szerk.). Érdemes kiemelni, hogy a lista az amerikai kutyatartókról készült, ezért sok lefordított étel magyarul már nem hangzik olyan jól.

Az otthoni kenyérsütés elterjedésével az olyan kutyanevek is megjelentek a listán, mint a Roti, a Tart és a Croissant.

A kávérajongók pedig Cortado, Barista, Espresso és Cappuccino névre keresztelték kedvencüket.

A hím kutyákat valamiért nem tisztelték meg a gazdik ételnevekkel: csupán a Oreo és a Peanut (földimogyoró) nevek repesztették át a top 100-at.

Ha itthon is készítenének hasonló felmérést, valószínűleg a Málna, Bodza, Sushi, Milka, Keksz is előkerülte, ahogy biztosan találkozhattunk olyan tradicionális ételnevekkel is, mint a Csülök , Virsli vagy éppen a hurka.

Ha szeretnénk válogatni, itt van a teljes lista, nem csak ételekkel.

(Food & Wine)


A figyelmetekbe ajánljuk