Szinte a fél világ videóchaten ünnepelte az év utolsó napját
Photo by Dollar Gill on Unsplash
woman in black and white floral dress

Szinte a fél világ videóchaten ünnepelte az év utolsó napját

Soha ennyien nem használták még az online alkalmazásokat, hogy a virtuális télben ünnepeljék a szeretteikkel a szilvesztert.

A Facebook tulajdonában lévő WhatsApp csevegőalkalmazást rekordszámú felhasználó használta szilveszterkor, ami egyértelmű jele annak, hogy a koronavírus-járvány következtében bevezetett korlátozások arra kényszerítették az embereket, hogy a szilvesztert az otthonukban vagy szűk körben töltsék el.

Hogy pontosan mit jelent számokban ez a rekord?

Több mint 1,4 milliárd videó- és hanghívást indítottak egyetlen nap alatt az újév alkalmából.

Ami az előző évhez képest 50%-os növekedést jelentett, azaz

közel 700 millióval több felhasználó köszöntötte fel online az ismerőseit, barátait vagy családtagjait.

A Facebook másik csevegőfelülete, a Messenger is nagyot ment szilveszterkor. Az alkalmazás történetében december 31.-én használták legtöbben a csoportos videohívásokat (3+ fő) az Egyesült Államokban. Egy átlagos szilveszteri napnak pedig a dupláját produkálta a felület. Világszerte pedig 55 millió élő közvetítés történt a Facebookon és az Instagramon, ami szintén példátlan.

Ráadásul az előző rekordok nem a „régi életünk" időszakában születtek, hanem már a pandémia alatt – jól példázza a forgalmi csúcsokat, hogy már tavasszal megdőltek az előző szilveszteri rekordok – , így a növekedés még hajmeresztőbb.

Caitlin Banford, a Facebook technikai programmenedzsere elmondta, hogy a kulisszák mögött régóta készültek erre a napra, és a szakemberek segítségével sikerült példátlan hatékonysággal és zökkenőmentesen átvészelniük az extra terhelést.

A figyelmetekbe ajánljuk