A fél világ kecskékkel szeretne meetingelni
Újabb mérföldkőhöz érkeztünk a megszaporodó Zoomos videóhívások korszakában.

A koronavírus-járvány kezdetén hirtelen átálltak a cégek a különböző videócset-szolgáltatásokra, ami bizarrabbnál bizarrabb szituációkat eredményezett az alkalmazással még csak ismerkedő felhasználók között. Bekapcsolva felejtett webkamerák és mikrofonok, alsógatya és öltöny kombinációk tömkelege; hosszan lehetne sorolni.

A híres Zoom-klasszikusoknak azonban még koránt sincs vége, és mindig lehet újat mutatni. Most például kecskék lepték el a különböző meetingeket – teljesen indokolatlanul. A kecskék büszke gazdája a brit Dot McCarthy, a Cronkshaw Fold Farm tulajdonosa, aki mára egy jól virágzó üzletet épített fel a konferenciákra benéző kecskékből.

Az ötletet először csak félig vette komolyan: McCarthy a járvány miatt bekövetkezett bevételkieséseit szerette volna valamivel pótolni. Jó pofának gondolta, hogy meghirdesse a Zoom hívásokhoz a kecskéit, akik bármilyen konferenciába szívesen bekapcsolódnak.

Talán ő lepődött meg a legjobban, amikor a hirdetése másnapján már rögtön 200 érdeklődő üzenetet kapott – és ez még csak a kezdet volt.

Ma már a konferenciakecskék napi közel száz hívást bonyolítanak le, és a lezárások óta már több mint 50 ezer fontot (nagyjából 20 millió forint) mekegtek össze.

Ráadásul már a világ minden pontjáról szeretnének pár percet a kecskékkel tölteni: Egyesült Államokból, Oroszországból, Kínából, Ausztráliából is számítottak az állatok jelenlétére.

Eredetileg 5 fontba került egy tízperces videóhívás, de azóta már 6 fontra emelte McCarthy az árat. A befolyt összegből pedig még fejleszteni is tudta a farmját, és az alkalmazottait se kellett kirúgni – hála a kecskéknek. Aki szeretné meglepni a főnökét vagy munkatársait azok a farm honlapján rendelhetik meg a szórakoztató társaságot.

(BBC)

A figyelmetekbe ajánljuk