Füstölt pisztráng eperrel és bodzával illetve uborkasalátával, kakasleves és barbecue oldalas sous vide káposztával
Kovács Laura

4+3 fogásos menüt kínál a Laurel egy 15 ezres voucherért

Elstartolt a Silentium II!

A Laurel az elsők között állt elő otthoni élménycsomagjával; most emelik a tétet és új menüvel jelentkeznek.


Maga a koncepció meglehetősen fogyasztóbarát, hiszen egy 15 000 forint értékű voucher vásárlásáért cserébe kapjuk meg a 4+3 fogásos menüt – azaz az összeget az étterem nyitását követően felhasználhatjuk. Mede Ádám és Ötvös Zsuzsanna új menüjében több elem is változatlan maradt, az összehatás azonban teljesen más: friss, üde és tavaszi, tele szuper ötletekkel.

Az ételsor a szokásos kenyér és füstölt vaj kombinációjával indul, amit a káposztás hasé követ. Az előételt, azaz a füstölt pisztrángot ezúttal egy eperrel és bodzával felturbózott uborkasaláta kíséri. A séf levesekben különösen erős: egyszerre telt és mély, ám mégis friss kakasleves érkezik.

Meglepő kombinációk

A főétel a menüsor egyik legcsettintősebb része: a barbecue oldalast sous vide káposzta, marinált paradicsom és almapüré kíséri, ami meglepő, de tökéletesen működő kombináció. A desszertekben pedig ezúttal sem kell csalódnunk, semmi túlzott gejl ízvilág, az egyszerű tejberizst a kamilla, a több formában érkező rebarbara és a granola repíti új dimenziókba – már az alapanyagok felsorolásán is látszik, hogy a cukrászséf nem a megúszós megoldások híve. És ha valaki azt hinné, hogy ezzel vége is a történetnek, hát nem, hiszen a petit fours keretében még három imádnivaló apróság is érkezik.

Az előkészítés pedig meg a megrögzött konyhakerülőknek is sima ügy lesz, csupán egy kis forró vízre és egy serpenyőre lesz szükségünk.

A menü a Laurel weboldalán rendelhető meg.


Laurel Silentium II asztalFotó: Kovács Laura


A figyelmetekbe ajánljuk