3 tipp az „örök” fiatalsághoz

Mindannyian ismerjük a mondást, hogy vannak dolgok, amik a korral járnak. De vajon tényleg ilyen egyszerű és bele kell törődnünk abba, hogy az életkorunk átveszi felettünk az irányítást? Vagy tehetünk apró lépéseket az „örök" fiatalság vagy éppen az örök fiatalosság felé?


Guggolás, egy-kettő-három!

Unsplash/Noah Buscher

Bármennyire is közhelyes azt állítani, hogy a sport a hosszú élet titka, ezt kutatások is alátámasztják. Harmincadik életévünk betöltése után elkezdünk veszíteni az izomtömegünkből, minden évtizedben 3-5%-ot. A csökkenő izomtömeg miatt gyengébbé válunk és nagyobb esélyünk lesz csonttörésekre, balesetekre. Leigh Breen, a Birminghami Egyetem izom anyagcserére szakosodott kutatója szerint az alacsonyabb izomtömeg korábbi öregedéshez és korábbi halálhoz is vezethet, hiszen ha mi nem gondoskodunk izmaink építéséről, akkor azok sem tudnak gondoskodni rólunk idősebb korunkban. Breen szerint sosem késő beépíteni az izomnövelést az életünkbe és érdemes a teljes testet tartó lábizmokra fókuszálnunk.

Alvás a hosszú élet titka?

Unsplash/Lauren Kay

Máris felcsillanhat a szemünk, hiszen bármikor szívesen alszunk néhány órával többet annak érdekében, hogy sokáig fiatalosak maradjunk, Kevin Morgan, a Loughborough Egyetem professzora szerint azonban a kulcs a hatékony alvásban rejlik, ehhez pedig meg kell szabadulnunk minden zavaró tényezőtől. Távolítsuk el a televíziót a szobából, hiszen ez azt „tanítja" a testünknek, hogy az ágyban fekve is ébren kell maradnunk, próbáljunk éjféltől reggeli 6-ig folyamatosan aludni, ébredéskor pedig felejtsük el a telefonunk „szundi" gombját.

A kristály a legjobb barátunk

DRHAZI

Számtalan kozmetikumról olvashatjuk, hogy öregedésgátló tulajdonságuknak hála fiatalon tartják arcbőrünket, azonban a DRHAZI készítmények a kozmetikai irányzat egy teljesen új irányvonalát képviselik. A dr. Házi Edina hatóanyagkozmetikum specialista, kutató és termékfejlesztő által megálmodott termékek olyan sejtszinten ható professzionális, természetes medikozmetikumok, amelyeknél a legfontosabb gyártási irányelv a 100%-os természetes összetétel, a készítmények bőrazonos felépítése és a hightech bőrregeneráló hatóanyagok magas dózisú alkalmazása. A jelenleg is folyamatosan dolgozó kutatócsapat célja, hogy termékeik természetes módon regenerálják a sérült, beteg arcbőröket. A készítményeik alapját az intenzív, fiatalító, gyógynövény-hatóanyagok képezik, de fontos szerepük van a nanopeptideknek és a kolloid-kristályoknak is, amelyek együttesen nemcsak hihetetlenül hatékonyak a bőr megszépítésében és fiatalításában, de igazi luxus érzését is keltik.

Hamu és Gyémánt

Nyerj drhazi.hu ajándékutalványt Hamu és Gyémánt-előfizetéssel! Ha október 1-ig megrendelsz négy lapszámot, részt veszel a sorsolásunkon, melynek keretében 50 darab 5000 forint értékű voucher talál majd gazdára.

A figyelmetekbe ajánljuk