3 senior stílusikon, akiket imád a divatvilág

A stílus örök és kortalan – ahogy ezt az alábbi 70+-os stílusikonok is bizonyítják, akikért rajong a divatvilág.


Iris Apfel, a stílusikon üzletasszony

Iris Apfel az Old World Weavers textilvállalat vezetőjeként Trumantól a Clinton házaspárig a Fehérház kilenc elnökének volt lakberendezője az átalakítások során. A divatszakma azután kapta fel igazán, hogy 2005-ben a Metropolitan Museum of Art kiállította ruhakölteményeit és kiegészítőit, és 97 éves volt, amikor a világ egyik vezető modellügynökségéhez, az IMG Modelshez szegődött. Kortalanságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy elkészült a róla mintázott Barbie baba: ősz hajjal, kerek óriásszemüveggel és vörös ajkakkal.

Günther Krabbenhöft, a berlini hipszter nagypapa

Berlint kulturális sokszínűsége nyitottá teszi az olyan vagány figurákra, mint amilyen Günther Krabbenhöft, aki a maga 75 évével az egyik legnépszerűbb hipszter a fővárosban. Állandó kiegészítői között szerepel a kalap, a napszemüveg és a csokornyakkendő, s miközben más nyugdíjas a vasárnapi sziesztáját a karosszékben szereti tölteni, Günther Krabbenhöft – a szintén jólöltözött feleségével – felkerekedik, és lemegy valamelyik klubba táncolni. Mint vallja, a külső mindig a belső én kisugárzása, ő pedig örömét szereti lelni abban, ha magára néz.

Carmen Dell’Orefice, a (majdnem) 90 éves szupermodell

Az anyja révén félig magyar Carmen Dell'Orefice 16 évesen került először a Vogue címlapjára, és 89 évesen még mindig keresett fotómodell. Számos fotós érezte megtiszteltetésnek, ha fotózhatja, köztük Cecil Beaton, Richard Avedon és Irving Penn, de Salvador Dalít is megihlette, a művész élete végéig jó barátságban maradtak. Nagy újrakezdő, kalandos élete során háromszor házasodott, és kétszer is elvesztette vagyonának nagy részét, ami miatt el kellett árvereznie a divattörténeti jelentőségű fotóit. Nem csoda hát, ha mosolyával fukarkodik.


A figyelmetekbe ajánljuk