Youtuber spacex csilaghajó videó

Őrült rakétaember: egy vlogger bemászott Elon Musk Csillaghajója alá

A nézettségért mindent.

Bátran nevezhetjük a hónap hülyéjének azt a youtubert, akiről képek kezdtek el terjedni az interneten, ahogy a SpaceX texasi rakétatelepén mászkál és videózza magát. Nem csupán a létesítményen belül mozgott: rögtön be is ment az egyik rakéta alá, ahonnan beszélni kezdett.

A The Verge cikkéből kiderül, hogy a felvétel kikerült a YouTube-ra is, amit a Loco VlogS nevű csatornán tett közzé egy Caesar nevű felhasználó. Az is megér egy kört, hogy a SpaceX Rio Grande-tól északra lévő rakétaállomását miért nem védik semmivel: nemhogy fejlett biztonsági rendszer sincs a területen, de még falak vagy kerítést sem építettek oda. Összehasonlításképp a NASA rakétaállomásait a létező legfejlettebb és legszigorúbb technológiákkal védik.

Ettől függetlenül nem csupán illegális belépni oda, de rendkívül veszélyes is. A vlogger ráadásul arról a 16 emeletes SN11-es rakétáról forgatott, ami mostanában rendszeresen fel-fel robban, mivel a SpaceX rohamtempóban fejleszti az újgenerációs, szupernehéz Starship nevű rakétarendszert.

A videó később eltűnt, és Caesar közzétett egy másikat, ahol elnézést kért a felelőtlenségéért.

„Igen, helytelen volt, és igen, tudom, hogy illegális"

– mondta.

A rakétázós videót azóta újra feltöltötte egy szemfüles felhasználó.

A felvétel eljutott a kilövéseket felügyelő Szövetségi Légügyi Hivatalhoz is (FAA), amely már közölte is a történteket Elon Muskéknak. A SpaceX-et is megkérdezték az esetről, de a vállalat nem nyilatkozott. Még az is elképzelhető, hogy Musk ezt is a javára fordítja, és a kíváncsi vloggert elrepíti valahova.

A figyelmetekbe ajánljuk