2019-ben három olyan ígéretes és jól kistafírozott cég jutott csődbe, amelyik az ún. kiterjesztett valóság (AR – augmented reality) műfajában ígért nagy dolgokat.


Ez igazi háttér előtt jelenít meg szinte bármit: kínaiból lefordított táblát az utcán (Google Translate), sárga szörnyet a szobánkban (Pokémon). Előbb az úttörőnek számító ODG cég égetett el 58 millió dollárt, majd a Meta 73 milliót.

Most a kaliforniai Daqri bocsátotta el minden emberét. Pedig 275 millió dollárt(!) gyűjtöttek az elmúlt tíz évben, és már a tőzsdei bevezetésre készülődtek volna.

Mi lehet a baj? Leginkább az, hogy még nem jött el az AR nagy áttörése (lásd a Google Glass kudarcát). Ezt ki lehet várni, de csak az igazán nagyok győzik tőkével. Az utat a mobil eszközökre szánt fejlesztések készíthetik elő, noha ipari, üzleti célra ezek csak kismértékben alkalmasak.

A sok-sok dollár után pedig egy tanulságos videó, miért legyetek óvatosak a VR szemüvegekkel :)

Friss

Titkos kódok a Netflixen, melyekkel még több filmre bukkanhatsz

Netflixezni nehéz. Igen, nehéz. Megannyi alkotás közül kiválasztani a megfelelőt szinte képtelenség. Este ledőlsz a kanapédra és elhatározod, hogy egy fárasztó nap után megnézel valami jó kis filmet, majd eltelik fél óra és még mindig nem tudod mit nézz. Nem találod a megfelelőt, de talán ezzel a segítséggel könnyebb lesz.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk