Richard Branson

Kifejezetten kapósnak bizonyulnak a Virgin Galactic jegyei, a júliusi teszt óta ugyanis 100 új tikett talált gazdára.


A Virgin Galactic mintegy 100 jegyet adott el azóta, hogy a cég alapítója, Richard Branson nyáron személyesen is részt vett az egyik teszten, a kereskedelmi szolgáltatások pedig várhatóan 2022 végére indulnak be – közölte a vállalat hétfői pénzügyi eredményeiben.

A jelenlegi viteldíj 450 000 dollár (135 millió forint) ülőhelyenként, ami jóval magasabb, mint a 2005 és 2014 között mintegy 600 vásárló által fizetett 200 000-250 000 dollár (60-75 millió forint).

A cég mostanra összesen 700 jegyet adott el – mondta az AFP-nek egy szóvivő.

A flottafejlesztés időszakába világos ütemtervvel lépünk be, hogy növeljük járműveink tartósságát, megbízhatóságát és kiszámíthatóságát a jövő évi kereskedelmi forgalomra való felkészülés jegyében. Az űrutazás iránti kereslet erős, és a tervezett ütemet megelőzve adjuk el az üléseket

– mondta Michael Colglazier vezérigazgató egy nyilatkozatban.

A 2004-ben alapított Virgin Galactic igyekszik hasznot húzni a júliusban végrehajtott nagyszabású tesztküldetés sikeréből, amelynek során Branson néhány nappal megelőzte a Blue Origin tulajdonosát, Jeff Bezost a milliárdosok űrversenyében.

Azóta azonban a vállalatnak komoly problémákkal kellett szembenéznie.

Szeptemberben a Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) rövid időre „földre parancsolta" a céget, mivel úgy találták, hogy a júliusi repülés eltért a kijelölt légtértől, és a Virgin Galactic nem közölte a "hibát" az előírt módon.

Októberben a Virgin közölte, hogy több hónappal elhalasztja az olasz légierő tagjaival közös küldetését, miután a laboratóriumi vizsgálatok kimutatták, hogy a járművekben használt egyes anyagok a szükséges szilárdsági határértékek alá eshettek, ami további elemzéseket tesz szükségessé.

A vállalat jelenleg járműveinek továbbfejlesztésén dolgozik.

Forrás: Phys.org

A figyelmetekbe ajánljuk