Az igazi Mustang: versenyló hasított keresztül az autópályán
Youtube/WHAS11

Az igazi Mustang: versenyló hasított keresztül az autópályán

Nem jött be neki a versenyélet.

Szokatlan dologgal találkozhatott az, aki éppen Kentucky 41-s autópályáján járt. A bizarr jármű nem egy ritka sportkocsi volt, hanem egy nyakig versenyszerelésbe öltöztetett ló.

Nevezetesen Bold and Bossy-ról van szó, aki egy hétvégén rendezett lóversenyről lépett meg, nem is akárhogy. A lónak ez lett volna az első megmérettetése a Hendersonban található Ellis Parkban, de úgy tűnik jókora versenydrukk volt benne, mert egy váratlan pillanatban fogta magát, és egy szép mozdulattal ledobta zsokéját, hogy megkezdje kalandos útját.

Komplett hajtóvadászat kezdődött a kétéves csikó után: az emberek először futottak utána, majd kisteherautókkal vették üldözőbe.

Bold and Bossy nem nagyon foglalkozott a dologgal, kilométereken át vadlóként hajtott az autópályán. Végül néhány patkót elvesztve, 30 perc után gondolta meg magát és állt meg.

Az üldöző lovasok és rendőrök vízzel megitatták, megnyugtatták, levették a felszerelését, és elvitték az autópályáról. Bold and Bossy trénere, Michael Ann Ewing megnyugtatott mindenkit, hogy a ló jól van, és rendbe fog jönni.

Azt azért kiemelte, hogy nem biztos benne, hogy az állat fog-e valaha is versenyezni, de az kiderült, hogy futni tud.


Related Articles Around the Web
A figyelmetekbe ajánljuk