Egy vietnámi üveghíd.

A világ leghosszabb üvegfenekű hídja nemrég nyílt meg Vietnámban, és enyhén szólva sem a tériszonyos turistáknak készült.


Az ország Son La tartományának Moc Chau kerületében található Bach Long híd több mint 609 méteren ível át, és majdnem 152 méter hosszan helyezkedik el egy zöldellő völgy felett. A South China Morning Post szerint az építményt április 29-én nyitották meg a vietnami háború befejezésének 47. évfordulója alkalmából.

A híd padlója három réteg edzett üvegből készült, mindegyik réteg körülbelül 3,81 cm vastag.

Hoang Manh Duy, a hidat üzemeltető Moc Chau-sziget képviselője közleményében megjegyzi, hogy további biztonsági intézkedéseket is bevezetnek; például a forgalom csak egy irányban fog haladni, és egyszerre legfeljebb 500 ember tartózkodhat majd a hídon.

A Bach Long jelentése „fehér sárkány", ami a híd megjelenését tekintve elég találó név. A hatalmas építmény két hegyet köt össze; az egyik végén található a Chim Than-barlang, ahol a madáristen legendájához kapcsolódó természetes cseppkövek találhatóak.

Vietnám azt reméli, hogy a híd segít majd visszahozni a turizmust az országba, és úgy gondolják, hogy a turisták megragadják a lehetőséget, hogy átkeljenek ezen a páratlan hídon. Az ország csak idén márciusban nyitotta meg újra kapuit a nemzetközi utazók előtt, és 2020-ban a vietnami turisztikai hivatal becslése szerint a világjárvány miatti korlátozások három hónap alatt 4 milliárd dollár kiesést eredményeztek.

A turizmus újjáélesztésének elősegítésére a Moc Chau-sziget több más attrakció, például hegyi villák, kötélpálya és üvegfenekű végtelen medence építésén is dolgozik.

Forrás: Robb Report

A figyelmetekbe ajánljuk