spanyol város

7 spanyol kisváros, amit Barcelonánál és Madridnál is sokkal jobban fogsz szeretni

Ha spanyolországi utazásról van szó, akkor a legtöbben Barcelonára és Madridra gondolnak, de érdemes időt szakítani a kisvárosok felfedezésére is. Hiszen így még közelebb kerülhetünk az ország kultúrájához és történelméhez. Íme 7 spanyol kisváros, amit mindenképp érdemes meglátogatnod!


​Betancuria, Fuerteventura

Fuerteventura szélfútta szigetét csodálatos természeti adottságokkal áldották meg, beleértve a Kanári-szigetek legnagyobb és legjobb strandjait. Ha azonban az ember alkotta szépségről van szó, a díjat a sziget közép-nyugati részén fekvő Betancuria nyeri el. A sziget egykori fővárosát 1402-ben Jean de Béthencourt francia felfedező alapította. A sziget egykori fővárosa fehérre meszelt történelmi épületek gyűjteménye, amelyek jól kiemelkednek a hullámzó dombok és a száraz, kaktuszokkal borított hegyek közül.

A macskaköves utcákon sétálgatva olyan, mintha visszautaznánk az időben, amelynek során számos festői kilátót látogathatunk meg, mint például a Mirador de Guise y Ayose. De érdekes megnézni az Iglesia de Santa María-t, a Kanári-szigetek legrégebbi templomát is.

Ez is érdekelhet: Elkészült a világ legjobb falvainak listája, Spanyolország tarol

​Cadaqués, Katalónia

A francia határtól mintegy 33 kilométerre lévő Cadaqués a világ leghíresebb művészeinek adott otthont. Itt élt David Hockney, Marcel Duchamp, Henri Matisse, Picasso és Salvador Dalí is. A látogatók pedig megtekinthetik a Dalí-ház-múzeumot, ahol a szürrealista festő 1930 és 1982 között élt és dolgozott.

​Ronda, Andalúzia

Az andalúziai utazás öröméhez hozzátartozik a végtelennek tűnő pueblos blancos (fehér városok). Bár tagadhatatlanul a mór építészet és a labirintusszerű utcák miattt népszerű a turisták körében, Rondában van valami egészen különleges, mégpedig a fekvése. A hegyen fekvő városból lenyűgöző kilátás nyílik az alatta elterülő völgyre.

Ávila, Kasztília és León

A katolikus zarándokok körében népszerű hely, mivel a híres misztikus Ávilai Szent Terézhez kötődik, és a városnak van egy figyelemre méltóan megőrzött óvárosa, amely az UNESCO Világörökség része. Ávila 110 kilométerre van Madridtól, ami ideális lehet akár egynapos kiránduláshoz is, hiszen a városok között gyakran közlekednek vonatok. Ám, ha egyszer meglátod, ahogy a városfalak éjszaka éteri fényben ragyognak, megcsodálod a várszerű gótikus katedrálist, vagy megkóstolod a híres yemas de Santa Teresa-t – tojássárgájából készült kis süteményeket –, biztos, hogy egy-két éjszakára is maradni akarsz majd.

​Deià, Mallorca

Aki járt már Mallorcán, nagy eséllyel fogja azt mondani, hogy ez a dombtetőn fekvő falu a sziget egyik legszebb helye. Palmától 40 perces autóútra északnyugatra, a Teix-hegy lábánál, egy meredek völgyben fekvő Deià régóta vonzza a híres művészeket és írókat. Érdemes felfedezni a kavicsos Cala Deià strandot és a hangulatos éttermeket.

​San Vicente de la Barquera, Kantábria

A hófödte hegyek és a buja zöld dombok hátterével San Vicente de la Barquera nem az, amit a legtöbb turista elképzel egy spanyol tengerparti városról. A pálmafákat azonban bőven pótolja gazdag történelme, középkori építészete és vad, érintetlen strandjai. A kihagyhatatlan látnivalók közé tartozik a 15. században épült Puente de la Maza híd, valamint az Oyambre Természeti Park fenséges homokdűnéi és szeles strandjai.

​Cuenca, Kasztília-La Mancha

Cuenca erődített óvárosát szintén az UNESCO Világörökség részévé nyilvánították. A népszerű függő házak, amelyek a sziklák peremére épültek garantáltan lenyűgöznek majd. Bár ezek az építészeti csodák ma már nem olyan gyakoriak, az egyik ma a világszínvonalú Absztrakt Művészeti Múzeumnak ad otthont.

A figyelmetekbe ajánljuk