Ryanair.

Fontos! A Ryanair számos járatát veszélyezteti a franciák tiltakozása

A Ryanair nemrégiben figyelmeztette az utazóit, ugyanis a francia hatósági sztrájkok komoly fejfájást okoznak a cégnek.


A francia légiforgalmi irányítók november 20-án, hétfőn tartott sztrájkja miatt kénytelenek voltunk törölni számos, főként Franciaország felett közlekedő járatot. Az érintett utasokat értesítettük a járatváltás vagy a teljes visszatérítés lehetőségeiről

– írta a légitársaság a közleményében.

A Ryanair továbbá felszólította az EU Bizottságát, hogy sürgősen tegyen lépéseket a légiforgalmi irányítók sztrájkja idején történő átrepülések védelme érdekében – írja az Express.

Ez is érdekelhet: A Ryanair két fontos budapesti útvonalát is bezárja

2023-ban eddig 65 napon át tartottak légiforgalmi irányítói sztrájkokat (több mint 13-szor annyit, mint 2022-ben), ami arra kényszerítette a légitársaságokat, hogy több ezer uniós átrepülést töröljenek Németországból, Spanyolországból, Olaszországból, Írországból és az Egyesült Királyságból, míg Franciaországban különösen a minimális szolgáltatási törvényeket alkalmazzák a francia járatok védelmére. Ez igazságtalan

– folytatták.

Érdemes pár szót ejteni arról, miért is sztrájkolnak a franciák: a helyi légiforgalmi irányítók azon új törvények miatt tiltakoznak, amelyek előírják számukra, hogy legalább 48 órával korábban tájékoztassák főnökeiket a sztrájkról.

A döntéshozók szerint a törvény célja az, hogy a jövőbeni sztrájkok során a fennakadások a lehető legkisebbek legyenek.

A Ryanair egyébként a felhívás mellé még egy petíciót is mellékelt, amely a sztrájkok idején történő átrepülések védelméről szól. Az utasok igen komolyan vették a kérést, ugyanis mindeddig közel 2 millióan írták alá az online dokumentumot.

A légitársaság továbbá kiemelte, hogy elnézést kérnek a sztrájkok okozta kellemetlenségekért, de azokra nem tudnak befolyással lenni.

A figyelmetekbe ajánljuk