Róma.

4 történelmi helyszín Rómában, amit a tömeg ellenére sem szabad kihagynod

Egy római vakáció során az ember könnyen úgy érezheti, hogy minden percben megérinti őt a történelem szele. Az olasz főváros számtalan ikonikus műemlékkel bír, amelyek ugyan zsúfoltak, de abszolút megéri sorban állni miattuk. Az alábbi cikkben négy olyan római helyszínt mutatunk be, amit a tömeg ellenére sem szabad kihagynod.

1. Colosseum

A Colosseum.

David Köhler/Unsplash

A római Colosseum a világ egyik legikonikusabb épülete. A Kr. u. 1. században épült épületet a mai napig egyfajta építészeti remekműnek tartják. A gondos tervezés lehetővé tette, hogy több mint 50 000 rajongó 15 perc alatt be- és kijusson a Colosseumba.

Bár az építmény egy műalkotás, a római Colosseumhoz hosszú és véres történelem fűződik. Itt tartották a brutális harci játékokat, ahol gladiátorok küzdöttek egymással és vadállatokkal, például oroszlánokkal és medvékkel. A Colosseumban tett látogatásod során a lelátókról megtekintheted a gladiátor-alagutakat, vagyis a hypogeumot.

Érdemes figyelembe venni, hogy a Colosseum meglátogatása meglehetősen sok sorban állást, és ókori lépcsőkön való fel-le járkálást igényel.

2. Pantheon

A R\u00f3mai Pantheon.

Gabriella Clare Marino/Unsplash

A Colosseum után a Pantheon Róma egyik legjobban megőrzött műemléke.

Úgy tartják, hogy a Pantheon pogány templomnak épült. Az oszlopcsarnok 16 gránitoszlopból áll, és a félelmetes kupolás belső tér 43 méter széles és 21 méter magas.

A Pantheon egy ma is működő templom, ahol még mindig tartanak istentiszteleteket. Belül hihetetlen kőpadlóréteg található, amely több mint 80 százalékban eredeti. A falakat olyan híres személyiségek sírjai szegélyezik, mint a reneszánsz művész Raffaello és II. Viktor Emánuel szardíniai király.

A csúcspont természetesen a hihetetlen, megerősítetlen kupola, amelynek közepén egy érdekes lyuk található, ami lehetővé teszi a fény (és az eső) bejutását.

3. Forum Romanum

A Forum Romanum R\u00f3m\u00e1ban.

Embla Munk Rynkebjerg/Unsplash

A Római Birodalom központja a Forum Romanum volt. A Forum adott otthont éveken át Róma politikai, kereskedelmi és vallási gyülekezéseinek.

A Forum Romanum további nevezetes helyszínei közé tartozik Septimius Severus boltíve, a Konstantin-bazilika, a Vesta-templom, a Curia (Szenátus Háza) és a Divus Romulus-templom. Természetesen a Forum egyik legnevezetesebb helyszíne a Julius Cesar-templom maradványai, a híres római uralkodó végső nyughelye.

Fontos információ, hogy amennyiben jegyet váltottál a Colosseumba, a belépő tartalmazza a Forumra és a Palatinus-dombra való belépést is.

4. Trevi-kút

A trevi-k\u00fat.

Andrey Omelyanchuk/Unsplash

Az ikonikus, 18. századi Trevi-kút egy másik kihagyhatatlan történelmi helyszín Rómában. Vitathatatlanul a világ legszebb szökőkútja, a Trevi évek óta vonzza a látogatókat. A kút eredetileg az Aqua Virgo vízvezeték végén épült, hogy a rómaiak számára ivóvízforrásként szolgáljon, de a Trevi gyorsan Róma egyik legnevezetesebb helyszínévé vált.

A legenda szerint, ha bedobsz egy érmét a Trevi-kútba, garantáltan visszatérsz Rómába.

Forrás: Travel Awaits

A figyelmetekbe ajánljuk