green island in the middle of body of water

5 ok, ami miatt érdemes gyerekkel utazni Mauritiusra

Mauritius határai most újra megnyíltak, és vörös szőnyeget terítettek az utazók elé.


A Réunion és Rodrigues szigetek között fekvő, az Indiai-óceánban található apró szigetet nem véletlenül nevezik az Indiai-óceán gyöngyszemének. Azúrkék víz, fehér strandok, ringatózó pálmák, egzotikus üdülőhelyek sokasága, és változatos vízi sportok: a trópusi paradicsom tökéletes családi kirándulás!

Legjobb vizes úti cél

Menj üvegfenekű csónakázásra, hogy a szigetet körülölelő korallzátonyok között oroszlánhalakat, bohóchalakat, papagájhalakat és tengeri szivacsokat fedezz fel. Mauritius partjainál úszhatsz a delfinekkel, és sznorkelezhetsz a halak között, természetesen felügyelet mellett. A kora reggeli órákban lehet a legjobban megfigyelni őket.

Extrémsportokban is erős

Ha még nem volt eleged, próbáld ki a vízisíelést, a katamaránozást, a vitorlázást, a kajakozást, a stand-up-paddle szörfözést, a kite-szörfözést és a pedalót. Az itt kínált néhány kalandos tevékenységgel az adrenalinigényeidet is kielégítheted.

Csodaszép a növényvilág

A tengerparti ország a legpanorámásabb belföldi természeti tájak közül kínál néhányat, köztük hatalmas cukornádas síkságokat, látványos vízeséseket, hegyeket és erdőket. Ha arra vágysz, hogy megtaláld azt a fát, amely segít a puffadás gyógyításában, és megtudd, hogyan bújnak ki fehéren a tavirózsák a hatalmas amazóniai liliomvirágok között, akkor a legjobb helyen jársz. A liliomoktól, pálmafáktól és a lenyűgöző virágok illatától kezdve a bájos Frédérica Természetvédelmi Terület és a Pamplemousses Botanikus Kert látnivalói mind kihagyhatatlanok. Közben megcsodálhatod az egzotikus növény- és állatvilág változatosságát.

Hétszínű Föld 

A geológiai képződmény, a Hétszínű Föld továbbra is Mauritius egyik legnépszerűbb látványossága. A Chamarelben található, az évek során változáson átesett lávából származó bazaltból álló kis terület hét különböző színben pompázik. A talajban lévő fémek magas koncentrációja felelős ezért a különleges természeti csodáért, amely teljes pompájában ragyog. Ez a tökéletes túra a család számára.

Túrázáshoz is kiváló!

Lélegezd be a friss levegőt, és élvezd Mauritius legszebb kilátását a Szurdok kilátópontról. A Black River Gorges Nemzeti Parkban való túrázás a ritka madárfajok megfigyelésére, amelyek közül sok csak Mauritiuson él, valamint a Black River Gorges endemikus növényvilágának megfigyelésére egy másik módja a családi időtöltésnek a gyerekekkel.

Egy másik meglátogatandó hely a Le Morne Brabant-hegy vagy az Asztal-hegy. Élvezd az Indiai-óceánra nyíló lenyűgöző kilátást, és csodáld meg a hegyet tarkító vízeséseket és barlangokat. Az 556 méter magas hegy 2008 óta az UNESCO Világörökség része. A franciák uralkodása alatt ez az impozáns szikla a rabszolgák menedékhelyéül szolgált.

(Forrás: TravelDaily)


A figyelmetekbe ajánljuk