two auto rickshaw on the street

Pénztárcabarát luxusutazás? Ez a legjobb város hozzá!

Most megtudod, hogy miért a thaiföldi Bangkok az a hely, ahol a legalacsonyabb áron a legluxusabb élményeket találod.


Néha mindenki megérdemel egy kis kényeztetést. De egy luxusutazás egy távoli helyre általában nem kevés pénzbe kerül, különösen, ha magas színvonalú szolgáltatások és ötcsillagos tartózkodás után vágyik az ember. Kivéve persze, ha Bangkokba utazik, amelyet nemrég a világ legolcsóbb luxusutazásra alkalmas városának neveztek ki.

A Money.co.uk brit weboldal szerint a hátizsákos utazásairól ismert thaiföldi főváros a legjobb ár-érték arányban kínál luxus-élményeket is, például autót, szép szállodai tartózkodást és Michelin-csillagos étkezést. Az utazók körülbelül 59 dollárra számíthatnak naponta egy luxusautó, például egy Mercedes-Benz bérléséért.

Emellett körülbelül 150 dollárbs kerül csak, ha különleges gasztronómiai élményben szeretnél részesülni. A dél-ázsiai városban egy ötcsillagos szállodában való tartózkodás körülbelül 295 dollárba kerül, ami jelentősen kevesebb, mint a ranglistán szereplő legkevésbé megfizethető úti cél: Párizs.

Párizsban egy luxusszállodai tartózkodásért 1753 dollárt kell fizetni éjszakánként a Money.co.uk megállapításai szerint.Ha már a luxusszállásoknál tartunk, a thaiföldi főváros nem szűkölködik nagyszerű szállodákban (és villákban), ahol el lehet tölteni az éjszakát.

Legutóbb a The Standard nyitotta meg első ázsiai kirendeltségét: The Standard, Bangkok Mahanakhon, amely a 78 emeletes King Power Mahanakhon felhőkarcolóban található, és lélegzetelállító kilátást nyújt a városra. Brüsszel a második helyen végzett a Money.co.uk listáján, amely a legolcsóbb városokat sorolja fel a luxusnyaraláshoz kevés pénzből.

A csokoládéjáról és söréről híres belga főváros egyben Európa legolcsóbb úti célja is, különösen, ha egy ötcsillagos szálloda (680 dollár) és egy luxusautó bérlésének (150 dollár) az árát nézzük. Egy Michelin-csillagos vacsora Brüsszelben körülbelül 156 dollárba kerül. A Money.co.uk listájának harmadik helyezettje Verona. Az olasz városban a második legolcsóbb egy wellness-szálloda átlagára, mindössze 177 dollár éjszakánként.

(Forrás: Travel+Leisure)


A figyelmetekbe ajánljuk