A belföldi nyaralások új szintje – 5 érv az 5 csillagos LUA Resort mellett
LUA Resort

A belföldi nyaralások új szintje – 5 érv az 5 csillagos LUA Resort mellett

A nyaralások olyanok az ember számára, mint az üzemanyag: feltöltenek minket, ami után gyorsabban, kitartóbban tudunk tovább haladni az utunkon. A nyaralásnak persze sokféle formája létezik, az azonban biztos, hogy a LUA Resort a 2022-es nyitása óta bebizonyította: a hazai luxusnyaralások kategóriájában az egyik legjobb lehetőséget kínálja.


Az ötcsillagos szálloda koncepciója a tudatosság és a luxus metszéspontján található: a jóleső hedonizmus, az egészséges életmód és a környezettudatosság egymás mellett kompromisszum mentesen férnek meg. A LUA Resort ***** és LUA Boutique RoomZ összesen 81 szobájával és 14 lakosztályával ideális helyszín a visszavonulásra és zavartalan pihenésre.

1. Páratlan helyszín

LUA Resort

A LUA Resort hivatalosan az első ötcsillagos luxusszálloda a Balaton északi partján, kizárólag felnőtt vendégek számára, amely 2022-ben nyitotta meg kapuit. A nyári szezon közkedvelt helyszíne a The View by LUA rooftop bár, ahol nemcsak a panoráma magával ragadó, de pazar koktélok, pezsgők, champagne-ok és snackek közül is válogathatunk, esténként pedig izgalmas zenei programok, akusztikus koncertek és DJ-k varázsolnak szuper hangulatot. A Kékszalag PORT kikötő tavaly tavasszal átadott tetőtéri terasza a LUA Resortnak köszönhetően egy vibráló és kozmopolita hotspot lett, amely csodás kilátást nyújt a tóra.

2. Minőségi pihenés bármikor

LUA Resort

A vízben pihenve, mintha a mindennapi problémák kisebbnek tűnnének – ezt tapasztalhatjuk meg a LUA Resortban, ahol több mint 1000 négyzetméternyi képernyőmentes tér, panorámás medencék és jakuzzik várnak minket. Télen fűtött kültéri és beltéri medencéből élvezhetjük a Balaton látványát, nyáron pedig a LUA Beach-en, napozóteraszon ejtőzhetünk egy kellemes itallal a kezünkben, ahol a legnehezebb döntés, amit meg kell hoznunk, maximum az, hogy a Balatonban vagy a medencében mártózzunk meg.

Mindezt kiegészíti a LUA nevében elrejtett filozófia – a Luxurious Unconventional Adult –, amely az egész szállodát meghatározza. Minden téren luxust kínál, túllép a konvenciókon, és kizárólag felnőtt vendégeket fogad. Ezek együttese lehetővé teszi, hogy minőségi pihenésben részesüljünk, ami arra késztet minket, hogy a következő alkalommal a dobozon kívül gondolkozzunk: miért ne ajándékozhatnánk meg magunkat egy hét eleji pihenéssel? És miért ne térnénk vissza ősszel és akár télen is?!

3. Toplistás gasztronómia

LUA Resort

A LUA Resort Noon Restaurant & Lounge éttermének csapata a nap elején bőséges büféreggelivel, napközben könnyű ételekkel, vacsoraidőben pedig változatos és igényes à la carte fogásokkal gondoskodik arról, hogy a vendégek mindennap más és más fogást kóstolhassanak étkezéseik során anélkül, hogy kimozdulnának a szállodából. A magas minőséget a Michelin Guide is elismerte: az ajánlott éttermek között szerepelteti aNOON-t, így aki a minőségi alapanyagokat, a friss, könnyed, ám kifinomult ízeket és harmonikus kreációkat keresi, biztosan nem fog csalódni. A szárnyasok mellett mangalica-, marha-, nyúl-, szarvas- és bárányhúsból készült, izgalmas köretekkel megbolondított ételek sorakoznak, és természetesen a vegetáriánusokis tudnak mit rendelni. Az itallapon szereplő borokkal szépen végigkísérhető egy többfogásos vacsora is, a koktélok akár a bárpultnál, akár a stílusos, tágas lobbyban kortyolgatva is garantáltan megalapozzák a jó hangulatot; aki pedig szeretne többet tudni a ginek világáról, és többféle gin-tonik kreációt kipróbálni, vezetett workshopon is részt vehet.

4. Testi-lelki feltöltődés

LUA Resort

A wellness-részleg nem merül ki a szálloda medencéiben, a vendégek kipróbálhatják például a lebegőkabint (avagy float spát) is: ez nem más, mint egy magas sókoncentrátumú, különleges formájú és atmoszférájú kétszemélyes medence, amelyben a holt-tengeri lebegést imitálva lazulhatnak el. A floating hasonló előnyökkel jár, mint a relaxációs tréning, a hipnózis, a meditáció, jóga és a masszázs; mind pszichológiai, mind fizikai hatásait illetően: izomzatunk, ízületeink tehermentessé válnak, és teljesen ellazulnak. És ha már ellazulás: a szaunázás világszerte az egyik legkedveltebb módja a stresszoldásnak, és a LUA Resortban többfélét is kipróbálhatunk – finn, infra és bio verziót is találunk a hotelben.

A beauty-kezelések terén a LUA Spa a világhírű Omorovicza protokollt követik. A masszázsokat kizárólag a LUA Resort számára alakították ki: egy üdvözlő rituáléval indulnak, majd intenzív masszázs- és relaxációs mozdulatokkal folytatódnak, amelyeket profi masszázsterapeuták végeznek.

5. Programok a megszokottakon túl

LUA Resort

Aki nemcsak pihenni szeretne a nyaralása alatt, hanem felfedezni is, igénybe veheti a szálloda két elektromos hajóját, luxuscatering-csomaggal kiegészítve. Áthajózhatunk például Tihanyba, az utat a Cloud9 fagylaltkreációi, válogatott sós és édes péksütemények, valamint a szálloda jégbe hűtött saját habzóbora teszi majd még kellemesebbé. A szárazföldi kalandok kedvelői pedig elektromos Vespát, rollert és kerékpárt bérelhetnek a környék szépségeinek aktív és környezettudatos felfedezéséhez.

A figyelmetekbe ajánljuk