london eye

A világhírű nevezetesség üzemeltetői pályáznak a bérleti szerződés meghosszabbítására.


A Millennium Wheel, ahogy eredetileg nevezték, 1999. december 31-én nyitotta meg kapuit. Kezdetben csak ötéves bérleti szerződést kötöttek vele, amelyet aztán meghosszabbítottak. A London Eye jelenlegi bérleti szerződése csupán 2028-ig tart, és az óriáskerék jövőjéről még nem született döntés. Az üzemeltető, a Merlin Entertainments a Lambeth Counciltól kér tervezési engedélyt arra, hogy hosszabb ideig ott maradhasson.

Ez is érdekelhet: Monopoly tematikájú étterem nyílt Londonban


A London Eye egy olyan brit sikertörténet, amelynek globális hatása van. Amikor a századfordulón megnyitotta kapuit, senki sem gondolta volna, hogy egyszer a fővárosunk minden nagyszerűségének szinonimájává válik. A főváros leglátogatottabb fizetős látványosságaként továbbra is évente több millió vendég élvezheti, és most itt az ideje, hogy a Lambeth Tanácshoz benyújtott pályázatunkkal biztosítsuk hosszú távú jövőjét.

– nyilatkozta Mike Vallis, a Merlin részlegének igazgatója.

Sadiq Khan, London polgármestere pedig a következőket mondta:

A London Eye fővárosunk egyik legismertebb attrakciója, amely a belföldi és külföldi turisták számára egyaránt kihagyhatatlan program. Fantasztikus hír, hogy a Merlin Entertainments előremozdítja az Eye állandó jövőjére vonatkozó terveket, hogy az óriáskerék hosszú távon is szerves részét képezze a londoni látványosságoknak.

(Timeout)

A figyelmetekbe ajánljuk