Hivatalos: ebben a spanyol városban süt Európán belül a legtöbb nap

Hivatalos: ebben a spanyol városban süt Európán belül a legtöbb nap

A Valenciához tartozó Alicante nemcsak Európa legnaposabb városa, ahol garantált jó idő vár, hanem az egyik legizgalmasabb, kulturális értékekben, természeti kincsekben leggazdagabb része is. Ide érdemes kisgyerekkel is utazni, több generációs nyaraláshoz is tökéletes, és ami a legfontosabb, szinte biztos, hogy jó időt fogsz ki.

Most egy olyan úti célt ajánlunk, ami nemcsak nyáron, de szinte egész évben kellemes, napos időjárással vár: éves szinten, havi átlagban 350 óra napsütésre lehet számítani ebben a tengerparti térségben, ami nagyon kivételes. Alicante vonzerejét még az is növeli, hogy Budapestről heti 2 fapados, menetrend szerinti járat is indul közepes árú jegyekkel.

Ez is érdekelhet: Elegük van a turistákból, tiltakoznak az egyik legnépszerűbb spanyol város lakói

Nem ez a legolcsóbb desztináció, de talán sokkal fontosabb, hogy a mindenzért a Costa Blanca-öböl látványát, finom ételeket, szuper szállásokat és izgalmas programlehetőségeket kapunk, legyen szó családi vakációról, romantikus nyaralásról vagy pár napos baráti kiruccanásról.

Alicante nagy előnye, hogy mindent tud nyújtani, amit a többi népszerű spanyol város (Barcelona, Sevilla, Madrid), csak kicsiben, élhetőbben. A város régi részén, a szikla tetején magasodik a Santa Barbara erődítmény és kastély, ami a 9. században épült és a város a legrégebbi ép épülete. Ide szerencsére nem kell a kánikulában felgyalogolni, mert van felvonó. A kastély belső udvarán van egy állandó piac, ahol szép, kézműves portékák közül válogathatnak a turisták.

Az óvárosból kiérve rögtön a tengerparti sétányon, a Boulevard Esplanadén folytathatjuk a városnézést, ahol végig csodás pálmafasor szegélyezi az utunkat. Ezen a szakaszon végig strandok, éttermek, kávézók vannak, amíg a szem ellát, este élvezd a hűs tengerparti szellőt és a naplementét az egyik hely teraszáról. És ha már említettük a strandot, a város több kilométeres strandja a Postiguet, ami egész San Juanig tart.

Az Alicantei Modern Művészetek Múzeuma (MACA Museo de Arte Contemporáneo de Alicante) tökéletes program a legnaposabb órák eltöltésére. A múzeum a 17. században épült Casa de la Aceguradában kapott helyet, és a 20. századi spanyol művészet gyűjteményét mutatja be: Dali, Miro, Chillida, Sempere, Tapies és Picasso műveit.


A figyelmetekbe ajánljuk