síelő nő
Városnézés, aktív pihenés vagy épp természetjárás? Akármilyen típusú utazást kedvelünk a téli időszakban, a kelet-tiroli Lienz városa és tágabb környezete rengeteg kalandot és felejthetetlen programot kínál.

A középkorban alapított, több mint 750 éves város Kelet-Tirol székhelye, a környék nyüzsgő, élettel teli központja, amelyet északon a Hohe Tauern Nemzeti Park vesz körül, délen pedig a Dolomitok közel 3000 méteres csúcsai nyújtanak lenyűgöző látványt.

Lienz, ami a „napfény városa” becenevet szerencsés fekvésével érdemelte ki, egészen a Felber-Tauern út 1967-es megépüléséig kimaradt Ausztria vérkeringéséből, ez azonban a javára vált: megőrizte semmihez sem hasonlítható vidéki báját és meglepően mediterrán hangulatát. A múzeumok, művészeti galériák és az óváros is számtalan látnivalót kínál, ráadásul két program között kellemes kávézókban és autentikus éttermekben, a téli szezonban karácsonyi vásárokban pihenhetünk meg.

Luxus a folyóparton 

Mindegy, hogy az év mely szakában látogatunk Lienzbe, a Grandhotel Lienz, Kelet-Tirol első ötcsillagos szállodája remek választás, hiszen spa- és wellnessszolgáltatásokkal is várja a vendégeit. A szálloda közvetlenül Ausztria egyetlen gleccserfolyója, az Isel partján található, borospincéje minden kulináris ínyencséghez megfelelő bort kínál, éttermében pedig a hagyományos, helyi ételek mellett modern és könnyed fogásokat is kóstolhatunk.

Egész évben aktívan

A környék természetesen számtalan lehetőséget kínál a síelés és a téli sportok szerelmeseinek: több mint tíz éve egész évben vár bennünket az Osttirodler, a csodás ródlipálya, amely mesés hegyi környezetben, 2,3 kilométeres távon kacskaringózik lefelé a hegyről. Azoknak sem kell aggódniuk, akik még ennél is nyugodtabb, mégis aktív kikapcsolódást választanának: a Grandhotel Lienz társüzemeltetésében lévő Dolomitengolf Osttirol golfpálya az alpesi régió egyik legszebbje, ahol április elejétől egészen októberig dübörög a szezon.

Vissza a természetbe! 

A városnézés után Lienz közelében, Assling településen is várnak minket a kalandok, itt találjuk a 6500 négyzetméteres Vitalpinum élményparkot, ahol minden a természet adta értékekről szól. A különleges, mezítlábas Kenipp-ösvényen végigsétálva 150-féle gyógynövényt találunk, miközben szinte eggyé válhatunk a természettel. A regeneráló élmény után a területen fekvő „látvány szeszfőzdébe” is érdemes ellátogatnunk, ahol megtudhatjuk, hogyan is készül az Alpok növényeiből tiszta, értékes illóolaj.


A figyelmetekbe ajánljuk