párizs franciaország

Négy szabadtéri program Franciaországban, amit érdemes kipróbálni

Hatalmas hegyek, vad folyók, zöld dombok, alpesi völgyek – a francia táj elképesztő változatossága az ország egyik legnagyobb vonzereje, ahol érdemes aktívan tölteni a vakációnkat.Túrázz a francia Pireneusokban!

Shutterstock

Franciaországban végtelen számú helyen lehet túrázni, de kevés kínál olyan nagyszerű kilátást, mint a francia Pireneusok. És kevésbé zsúfolt is, mint az Alpok.

A Pireneusok régiója hihetetlen túrák sokaságát kínálja, mindezek mellett pedig gyönyörű völgyeket és tisztásokat csodálhatunk. Sok ösvényt évszázadok óta a pireneusi pásztorok járnak, és találkozhatunk is velük, amint juh- és kecskecsordákat terelgetnek, különösen az évente kétszer esedékes vándorlegeltetés idején.

Kerékpározás a Loire, Franciaország leghosszabb folyójának partján

Shutterstock

A Franciaországon 1020 km hosszan átfolyó Loire az ország egyik legfenségesebb vízi útját kínálja. Híres a partjait szegélyező számos pazar kastélyról, amelyeket francia királyok, királynők és arisztokraták építettek. Külön jó hír, hogy kifejlesztettek egy remek kerékpárút hálózatot mellette, amely rövid, jól járható szakaszokra tagolja a Loire dicsőséges vidékét, amik még a kezdő kerékpárosok számára is teljesíthetőek.

Szörf az Atlanti-óceán partján

Franciaország nyugati partja rendkívül népszerű a szörfösök körében. Központja az atlanti-óceáni Biarritz városa és a Hossegorig húzódó partszakasz – ez Délnyugat-Franciaország „kaliforniai partvidékre".

Evezés Dordogne-on kastélyok és barlangrajzok mellett

Shutterstock

Kevés jobb és szórakoztatóbb módja van annak, hogy megismerjük Franciaországot, mint evezés közben. Mivel nincs hiány a felfedezésre váró gyönyörű folyókból, biztosan nem lesz gondod azzal, hogy találj olyan helyet, ahol ezt megteheted. Talán a legszebb mind közül a Dordogne, a folyó, amely 483 km hosszan kígyózik a délnyugat-franciaországi mészkőhegyek között.

Dordogne-t Európa legrégebbi barlangrajzai, valamint lenyűgöző kastélyai és a középkori piacváros tarkítja.

A figyelmetekbe ajánljuk