white ceramic plate on brown wooden table

Senkinek sem célja, hogy felbosszantsa az Airbnb-házigazdát. A legtöbben szeretnénk betartani a szabályokat és jó vendégek lenni! Te is közéjük tartozol? Íme néhány útmutató!


Ne titkold, ha tönkretettél valamit

Ráléptél a ventilátor távirányítójára, és az elrepedt. Lehet, hogy az első ösztönöd az, hogy elrejtsd, hogy ne kelljen megvádolni, de valójában ez csak megnehezíti mindenki életét. Minden házigazdának van biztosítása, így nem a pénzről van szó, hanem arról, hogy biztosak akarnak lenni abban, hogy a következő vendég is tudja majd használni. A legtöbb házigazda számít arra, hogy az ilyen dolgok megtörténnek, így nem nagy ügy, hacsak a vendégek valahogy nem teszik azzá. Az Airbnb-házigazdának szólni az udvariasság, és a helyes lépés a jövőbeli vendégek számára.

Ne várj a tartózkodás végéig a problémák hangoztatásával

Az Airbnb házigazdája azt szeretné, ha jól éreznéd magad, ezért ha van valami az ingatlanon (vagy hiányzik az ingatlanból), ami miatt kevésbé élvezed az ottléted, azonnal szólj neki. Azzal, hogy a tartózkodásod alatt szólsz nekik, mindenki nyerhet - jobbá teheted az utazásodat, és jobb értékelést adhatsz a házigazdának. Még ha a problémák csak kisebbek is, oszd meg azokat is! A privát visszajelzés, amit a vendéglátónak hagysz, hasznos lehet, ha valóban jól érezted magad, de szeretnél valamit javasolni a jövőben, például további törölközőket vagy valami hasonlót.

Ne hazudj a megszálló személyek számáról

Csábítónak tűnhet 12 embert betuszkolni egy nyolc főre kialakított házba, hogy pénzt spóroljunk, de a házigazdák a biztonságod és a kényelmed érdekében tartalmazzák ezeket a korlátokat. Sokkal valószínűbb, hogy jó élményben lesz részed, ha követed a ház javaslatait, így mindenkinek van elég hely, hogy élvezze az ittlétet.

Ne kérd, hogy megváltoztathatod-e a kijelentkezés időpontját

A házigazdák nem azért választanak önkényesen kijelentkezési időt, hogy kirúghassanak - azért, hogy felkészülhessenek a következő vendégeikre. Kötelességünk a következő bérlővel szemben, hogy a házat ugyanolyan állapotba hozzák, mint amilyenben te voltál.

Olvasd el a házirendet

Néhány házigazdának olyan szabályai vannak, amelyekkel nem értesz egyet, és ha ez a helyzet, ne foglalj helyet az adott helyen. A házigazdák megjegyzik, hogy túl gyakran előfordul, hogy a vendégek nem olvassák át a házirendet, majd felháborodnak, ha valami nem tetszik nekik.

Na de mit szeretnek, ha csinálsz?

Először is szeretik, ha hagysz értékelést. Másrészt kérdezz! A vendéglátóid jól ismerik a környéket, és szívesen megosztják veled az éttermi tippjeiket és a tevékenységekre vonatkozó ötleteiket. Nyugodtan kérd ki a véleményüket!

(Forrás: TheKitchn)

A figyelmetekbe ajánljuk