A nemzetközi vámpírszövetség óva int mindenkit az emberi vér fogyasztásától

A nemzetközi vámpírszövetség óva int mindenkit az emberi vér fogyasztásától

Ha esetleg eddig bármilyen normális embernek kétsége lett volna afelől, hogy emberi vért fogyasztani nem egészséges.


Az ismert színésznőről, Megan Foxról felmerültek olyan hírek, hogy szereti a sötét varázslatokat, és időnként megissza a párja, Machine Gun Kelly vérét – ez a pletyka a kapcsolatukról pedig számtalan bulvárlap címlapjára került.

A vérivás talán félrevezeti az embereket. Serlegekkel képzelnek el minket, és olyanok vagyunk, mint a Trónok harcában, hogy egymás vérét isszuk. De csak néhány cseppről van szó. De összességében igen, alkalmanként fogyasztjuk egymás vérét, kizárólag rituális céllal

– mondta Fox a Glamournak egy nemrég adott interjúban.

Azonban valaki más vérének fogyasztása valójában igencsak veszélyes lehet és csak szakemberek felügyelete mellett szabad ezt megtenni, ha tényleg nem tudunk ellenállni a késztetésnek. Az egészségügyi szakemberek szerint is ez a gyakorlat rendkívül káros, és mindenképpen kerülendő – figyelmeztették a különféle vámpírcsoportok vezetői az embereket.

A New Orleans-i Vámpírszövetség társalapítója, Belfazaar Ashantison azt mondta, hogy a vért a vérrel terjedő betegségek miatt alapvetően is vizsgálni kéne, de a hozzá hasonló vámpírok rendszeresen ellenőriztetik a vérüket.

Az orvosok pedig érhető módon még kevésbé lelkesednek a gyakorlatért. Néhány cseppnél több vér fogyasztása például vastúladagolást is eredményezhet, ami azt jelenti, hogy nagy dózisban gyakorlatilag mérgező. A túl sok vas májkárosodást, kiszáradást és alacsony vérnyomást okozhat. Nem beszélve a hepatitis B-ről, C-ről és a HIV-ről, amelyek elméletileg mind elkaphatók fertőzött vér fogyasztásával.

(Futurism)


A figyelmetekbe ajánljuk