Egy férfi fekszik a fűben.

Az új Myrkl nevű tabletta lebontja az alkoholt a bélben, mielőtt az a májba jutna.


A nemrég megjelent a Myrkl nevű vadonatúj pirulát a másnaposság megelőzésére tervezték. A tablettát két órával az alkoholfogyasztás megkezdése előtt kell bevenni, és akár 12 órán keresztül is hat, csökkentve a másnaposság tüneteit azáltal, hogy a bélben lebontja az alkoholt, mielőtt az a májba jutna.

A tablettával végzett kísérletek szerint azoknál a személyeknél, akik két tablettát vettek be és megittak két pohár bort, egy órával később 70 százalékkal kevesebb alkohol volt a vérükben, mint azoknál, akik nem vették be a pirulát. A tabletta B12-vitamint is tartalmaz, amely a márka szerint segít a fogyasztóknak felfrissülni másnap reggel.

Håkan Magnusson, a Myrkl vezérigazgatója szerint a táplálékkiegészítő egy „mindent megváltoztató termék":

A Myrkl célja az, hogy segítsen a rendszeres mérsékelt ivóknak, hogy másnap a legjobb formában ébredjenek, legyen szó elfoglalt dolgozó szakemberről, fiatal szülőkről vagy idősekről, akik aktív társadalmi életet szeretnének fenntartani.

Természetesen a tabletta szedése nem semlegesíti teljesen az alkoholfogyasztás negatív mellékhatásait, a kiszáradás és az alacsony vércukorszint is okozhat másnaposságot, és számtalan káros egészségügyi kockázata van a túlzott alkoholfogyasztásnak.

Mint mindig, az alkoholfogyasztás korlátozása és a sok víz fogyasztása továbbra is bevált módszer arra, hogy az éjszakai szórakozás utáni reggelen kevésbé érezzük magunkat bágyadtnak.

A másnaposság elleni pirulának nem meglepő módon rendesen megkérik az árát: a 30 darabos kiszerelésű csomag körülbelül 14 ezer forintba kerül.

Forrás: Dazzed

A figyelmetekbe ajánljuk