Férfi egészségről nem csak férfiaknak

Férfi egészségről nem csak férfiaknak

Azzal a céllal fogtak össze a Dr. Rose Magánkórház professzorai és főorvosai, hogy felhívják a férfiak figyelmét egészségük megőrzésére. A kiváló orvosokból álló team szerint 40 éves kor felett már tudatosabban kell élnünk: tennünk kell azért, hogy életünk hosszú és egészséges legyen – ez már csak azért is fontos, mert egy bizonyos kor felett már nem csak magunkra, de családunkra is gondolnunk kell. Nagyrészt rajtunk múlik, hogy az élet második felét szellemileg, lelkileg, testileg frissen, harmóniában éljük-e. Már apró változtatások is segítenek abban, hogy plusz éveket nyerjünk és életminőségünk javuljon.


A Dr. Rose Magánkórház szakorvosai szerint a betegségek megelőzése, szűrése nagyon fontos terület, azonban úgy tapasztalják, hogy a férfiak többsége nem szívesen veszt részt szűrővizsgálatokon, és az egészségügyi problémákat és tartós betegségeket az élet természetes részének tartják.

Az egészséges életmódot és az orvosi vizsgálatokat a legtöbben elutasítják, jelentőségükben nem bíznak. Szakemberhez már csak akkor fordulnak, amikor komolyabb egészségügyi problémákkal küzdenek, ekkor viszont már általában túl késő.

A magyar férfiak legfőbb halálokai között a szív- és érrendszer, a daganatos megbetegedések, köztük a tüdő, a vastagbél és a prosztata rosszindulatú elváltozásai szerepelnek.

Shutterstock

Mit tehetünk azért, hogy megelőzzük ezeket a betegségeket? Mit lehet tenni a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésére? Hogyan étkezzünk egészségesebben? Hogyan lehet megelőzni a mozgásszervi problémákat? Hogy tudjuk a férfiak egyik leggyakoribb daganatos megbetegedését, a prosztatarákot megelőzni? Miért fontosak a szűrővizsgálatok? Hogyan őrizzük meg a fiatalságunkat?

– tettük fel a kérdéseket.

A Dr. Rose Magánkórház professzorai és főorvosai kerekasztal-beszélgetés keretében adták meg a válaszokat.

A beszélgetés résztvevői voltak: Dr. Préda István kardiológus, belgyógyász professzor, Dr. habil Lelbach Ádám belgyógyász, gasztroenterológus, geriáter és hipertonológus főorvos, Dr. Hangody László ortopéd-traumatológus szakorvos professzor és Dr. Varga József urológus főorvos.

A Dr. Rose Magánkórház orvosainak tanácsai itt érhetőek el.

(x)

A figyelmetekbe ajánljuk