Donald Trump egy konferencián.

Donald Trump volt amerikai elnök szombaton színpadra lépett egy konzervatívok által szervezett konferencián, ahol néhány meghökkentő megjegyzést tett az éghajlatváltozással kapcsolatban.


A beszéde során Trump lekicsinyelte az éghajlatváltozás hatását, miközben kigúnyolta Joe Bident, amiért a jelenlegi elnök a környezetvédelmi kérdésekre összpontosít.

Van egy világunk, amely kész felrobbanni és szétesni az energia miatt, ő pedig a globális felmelegedésről beszél

– mondta Trump a beszédben.

A továbbiakban azt mondta, hogy a tengerszint emelkedése azt eredményezné, hogy a városok „valamivel több tengerparti ingatlant kapnának".

A Nemzeti Óceán- és Légkörkutató Hivatal nemrégiben kiadott jelentése szerint a tengerszint csak az USA partjai mentén átlagosan 25-30 centiméterrel emelkedhet a következő 30 évben. Ez azt jelentheti, hogy az olyan part menti városokban, mint New York és Miami, még a viharmentes napokon is rendszeres áradások alakulhatnak ki.

Az ENSZ hétfőn egy olyan jelentést is közzétett, amely még borzalmasabb képet festett az éghajlati válságról, a vizsgálatuk alapján a visszafordíthatatlan jégolvadás a part menti területek széles körű elárasztását fogja eredményezni.

Donald Trump kapcsán érdemes megjegyezni, hogy eddig sem volt nagy rajongója a klímaváltozás elleni harcnak. Elnökként hivatalosan kivonta az Egyesült Államokat a párizsi klímaegyezményből, emellett olaj- és gázipari vezetőket is kinevezett a legmagasabb szintű kabineti pozíciókba.

Forrás: Futurism

A figyelmetekbe ajánljuk