Egy ember a telefonját nyomkodja.

Az Alzheimer-kórt a mobiltelefonozás is előidézheti?

A Current Alzheimer Research című folyóiratban megjelent új tanulmány szerint kiderült, hogy a mobiltelefonunknak köze lehet az Alzheimer-kórhoz.


A kutatásról szóló sajtóközlemény szerint a legtöbb tudós egyetért abban, hogy az Alzheimer-kórt az agyban felhalmozódó túlzott kalcium-felhalmozódás okozhatja.

A tanulmány szerint pedig a mobiltelefonok által kibocsátott impulzusos, elektronikusan generált elektromágneses mezők (EMF) okozhatják vagy súlyosbíthatják ezt a kalcium-felhalmozódást.

A tanulmány szerint az állatmodellek alátámasztják ezt az elméletet.

Az EMF-ek a nanoszekundumos időskálán változó elektromos és időben változó mágneses csúcserőkön keresztül hatnak. Ezek bármelyike előidézheti a végső rémálmot - a rendkívül korán kialakuló Alzheimer-kórt.

– mondta a közleményben Martin Pall, a Washington Állami Egyetem munkatársa, a tanulmány szerzője.

A sajtóközlemény még erősebb megfogalmazást használt:

A nagyon fiatal embereknél, akik naponta több órán keresztül vannak kitéve mobiltelefon vagy Wi-Fi sugárzásnak, digitális demencia alakulhat ki.

Az Alzheimer's Association szerint több mint 6,5 millió 65 éves és idősebb amerikai él Alzheimer-kórral. Hetvenhárom százalékuk 75 éves vagy idősebb, és a diagnózisok száma évről évre gyorsan nő. 2050-re a 65 éves és idősebb Alzheimer-kórosok száma elérheti a közel 13 milliót, ami majdnem kétszerese a jelenlegi számnak.

A szövetség szerint minden harmadik idős ember meghal ebben a betegségben vagy más demenciában.

Forrás: Futurism


A figyelmetekbe ajánljuk