Tokajon nem csak a bor világszínvonalú: díjnyertes gin a Hegyaljáról
A brit The Spirits Business szaklap által évente megrendezett The Gin Masters versenysorozatán a legmagasabb, Master elismerésben részesült a Seven Hills Distillery Tokaj ginje – adta hírül a díjnyertes főzde. A Tokaj Gin összesen 21 fűszert tartalmazó prémium kézműves gin.

Ugyan nem a Tokaj Gin az első hazai gin, melyet alkotói a nemzetközi piacon sem féltettek megmérettetni, de az első, ami a piacvezető londoni szaklap, a The Spirits Business által évente megrendezésre kerülő The Gin Masters versenysorozaton a legmagasabb, Master elismerésben részesült.

A versenysorozat 2008-as indulása óta mára a világ egyik legrangosabb szeszesitalipari megmérettetésévé nőtte ki magát, ahol az italokat összesen 16 különböző kategóriában értékelik a szakma legjobb érzékszerveivel rendelkező bírák.

„Ez nem csak egy gin, hanem annál sokkal több! Komplex, csodálatos illata azonnal elárulja, hogy egy jól átgondolt itallal van dolgunk, mely varázslatos és merész, egyben elegáns, virágos íze hosszan elkísér a szájpadláson, majd földes finissel ér véget"

– írta róla Bernadette Pamplin, a világ legrangosabb párlatversenyeinek állandó ginszakértő bírája.

A Seven Hills Distillery egy kis kézműves whisky- és gin-főzde Bodrogkisfaludon, mely 2020 őszén nyitotta meg kapuit, és engedett betekintést az érdeklődőknek, hogy mit, miért és hogyan csinál annak érdekében, hogy helyi alapanyagokból világszínvonalú italokat készítsen.

Ahhoz képest, hogy mi alapvetően whisky-t készíteni jöttünk ide, egészen elfogadható az eredmény. Szinte el sem hisszük, hogy tegnap még egy zempléni kis parasztházban egyszerűen csak gint főztünk, majd mára kiderül, hogy ugyanitt a világ élvonalába tartozó italt készítjük"

– nyilatkozta Mészáros-Komáromy Dénes, a kézműves üzem tulajdonosa, és egyben lepárlómestere.

„Az meg külön öröm, hogy megmutathatjuk a világnak, hogy Tokaj-hegyalja már rég nem csak a borról szól, hanem olyan új dimenziókkal is gyarapszik, melyek révén talán egyszer majd újra régi fényében tündökölhet"

– folytatta a tulajdonos.

A Seven Hills Distillery a szakmaiság, csúcstechnológia és design ötvözetében valósult meg Tokaj-hegyalján, ezzel megnyitva az olyan kézműves lepárlók sorát, ahol a kiemelkedően magas minőségű termékek előállításán túl ugyanilyen magas színvonalú szolgáltatásokat is nyújtanak.

Forrás: Magyar Mezőgazdaság

A figyelmetekbe ajánljuk