pokémon kártyákat tart egy fiú a kezében egy játékpálya fölött

Világszerte újra hódított az elmúlt évek során a Pokémon: az első nagy visszatérése 2016-ban volt, amikor megjelent a piacon a Pokémon Go nevű játékalkalmazás. Ezt követően már nem volt megállás, Ash Ketchum legendává vált, a játékkártyák pedig aranyrögökké.


Legutóbb egy Charizardot ábrázoló kép döntötte meg a korábbi csúcstartó, egy Pikachu Illusztrátor kártya vételárának rekordját. A végtelenül cuki Charmander legfejlettebb alakjáról készült, első kiadású, tökéletes állapotban lévő kártya 369 ezer dollárért, azaz több mint 107 millió forintért kelt el az eBay-en.

A Charizardot ábrázoló első kiadás több mint 107 millió forintért kelt el.

Hypebeast

Szakértők szerint nagy az esélye, hogy a Charizard-őrület irányzattá válik a Pokémon-kártyák gyűjtésének hobbiján belül, mivel egyre drágábban mennek el ezek a darabok. A mostani, élre törő rekorder kártyát az előző tulajdonos 11 évvel ezelőtt 700 dollárért, mai árfolyamon nagyjából 204 ezer forintért vásárolta nosztalgiából. Akkor még nem sejtette, hogy mekkora piaca lesz ezeknek a pakliknak.

A kártyák népszerűségét jól mutatja, hogy az online aukciós oldalon ezzel együtt két Charizardot ábrázoló darabra összesen 719 ezer dollárt, azaz több mint 209 millió forintot költöttek el a múlt hét folyamán.

via Player.hu

A figyelmetekbe ajánljuk