red and whites logo

A TikTok kínai verziója korlátozni fogja a gyerekek apphasználatát

Csak meghatározott ideig tölthetnek időt az appon naponta.


Régóta vitatott kérdés, hogy a túl sok közösségi média hasznos-e a számunkra. A TikTok mögött álló ByteDance nem vitatja ezt többé, hanem szimplán a videómegosztó kínai verzióján, a Douyinen korlátozni fogja a gyerekek böngészési idejét. A 14 éven aluli gyerekek mostantól csak napi 40 percet lóghatnak a közösségi médiás platformon, továbbá este 10 és reggel 6 között teljesen elérhetetlenné válik számukra.

Persze mindez csak akkor történik, ha a gyereknek a valódi adatai szerepelnek regisztráció esetén. Éppen ezért arra kéri a cég a szülőket, hogy a megfelelő adatokkal regisztrálják gyerekeiket a platoformra, hogy épetbe léphessen náluk a youth mode nevet kapó korlátozás. Egyúttal elismerte, hogy a rendszer kijátszható, elnézést kérve előre is érte, mondván 100%-osan nem fogják tudni betartatni, de törekednek a minél teljeskörűbb szűrésre.

Emellett pedig bejelentettek egy másik appot is, ami gyakorlatilag szintén a TikTok, de 14 év alatti gyerekekre tervezve. Ezt is csak napi 40 percet engedi nekik böngészni, ráadásul a tartalom is korlátozott rajta, továbbá nem igazán tudnak rá feltölteni, csak tartalmat fogyasztani. Cserébe lesz rajta számtalan, direkt a gyerekeket megcélzó ismeretterjesztő videó, hogy tanulhassanak is rajta a lúrkok.

Ami a TikTokot és a világ többi részét érinti, nem teljesen elképzelhetetlen, hogy egy nap majd megjelenik ott is külön, állítható és személyre szabható segédfunkcióként szülők számára valamilyen formában, de egyelőre szó sincs arról, hogy érkezne. Ez a korlátozás csak Kínára érvényes, ahol nemrég hoztak egyébként szigorú korlátozásokat a videójátékozásra is, durván szabályozva, hogy mennyit játszhatnak az emberek.

(Forrás: Engadget)


A figyelmetekbe ajánljuk