Hamarosan Indiában is forgalmazhatják a Teslákat
A Tesla Indiában is bejegyeztetett egy leányvállalatot, mellyel közelebb került ahhoz, hogy 2021-ben megkezdhesse autói forgalmazását a dél-ázsiai országban.


Az amerikai elektromosautó-gyártó új vállalatát Tesla Motors India and Energy néven jegyezték be még január 8-án. A székhelye Bengaluru városában lesz, ahol nem csak ez lesz az egyetlen globális technológiai cég.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója még tavaly októberben Twitter-oldalán közölte, hogy idén biztosan megjelennek az indiai piacon. Úgy tűnik erre valóban nem sokáig kellett várni.

Ugyanis Nitin Gadkari, a szállítási és közúti fejlesztési miniszter decemberben megerősítette a hírt, miszerint 2021-ben Indiában is megkezdi járművei értékesítését a Tesla. Hozzátette, hogy az eladási adatok függvényében a Tesla lehet, hogy az országban is gyártani fogja autóit.

Eddigi információk szerint Indiában a Tesla Model 3 lesz kapható, az előrendelések pedig már januárban elkezdődnek. Az értékesítésre előre láthatólag az év második felében kerül sor.

Forrás: Autopro

A figyelmetekbe ajánljuk