Korzika elesett: 15 ezer tehén vette át az uralmat a szigeten

Az eseményt borítékolni lehetett, a kérdés csak az időzítés volt. Megtörtént.


A tehenek nem a legkifinomultabb állatok közé tartoznak. Nagyok, hangosak, és rengeteg helyet foglalnak. Ebből fakadóan, csak idő kérdése volt, hogy mikor hoznak pusztulást a világ különböző pontjain. Úgy tűnik, az ember és tehén harcában Korzika esett el először. A földközi-tengeri szigetre régóta puskaporos hordóként tekintettek a szakértők.

A terület egy igazi tehénbázis: több mint 15 000 egyednek ad otthont. Korzika pedig mindehhez asszisztált is, hiszen a sziget egyik fő turisztikai látványossága volt.

A tehenek az évtizedek alatt jámbor, tengerparton heverésző, lusta állatoknak tűntek; pedig csak egy olyan nemzetközi válságra vártak, mint a lassan két éve tartó koronavírus-járvány.

Amíg az emberek az elmúlt időszakban az otthonaikban rekedtek, a tehenek mesterien kivitelezett stratégiával elfoglalták a strandokat, szabadon kóborolnak és a tengerben lubickolnak.

Azt gondolhatnánk, hogy ez még nem a világ vége, hiszen ember és tehén közösen élvezheti a szigetet. A helyi tehenek azonban közel sem így gondolják: a karanténidőszak után agresszív jelzésekkel világossá tették, hogy nem kívánják tovább megosztani a területet.

Getty Images

Mire észbe kaphattunk volna, hogy egy valódi háborús helyzetről van szó, a tehenek már el is kezdték a tisztogatást: az elmúlt hetekben egy férfit nyakon szúrtak, az egyik főutcán pedig egy komplett tehéncsorda üldözött egy fegyvertelen turistát.

Ráadásul csapataik egészen a szárazföld belsejéig nyomultak: Lozziban egy 70-es éveiben járó nő gyanútlanul teregetett, amikor megtámadta egy tehén, súlyos lábsérülést okozva a nőnek. A totális háborút folytató állatok a sziget déli részét is irányításuk alá vették, és lezárták a strandokat, autókat és ingatlanokat rongáltak és piknikezőkre támadtak.

Mi ez, ha nem bosszúhadjárat?

Francois Acquaviva, Lozzi polgármestere komoly aggodalmát fejezte ki a pusztulás láttán.

A helyzet jelenleg úgy áll, hogyha a lakosságból valaki egy egykoron békés és együttműködő tehénnel találkozik, akkor a saját érdekében keresnie kell egy búvóhelyet és messziről ajánlott elkerülni a négylábút. És ez még csak a kezdet.

(The Cut)

A figyelmetekbe ajánljuk