Egy nő meditál

Figyelem! Ez az öt termék a nyugalom megzavarására nem alkalmas!

Egy forró tea, egy jó könyv, esetleg egy filmnézős este – egy nyugodt naphoz nem sok mindenre van szükségünk, magára az élményre viszont annál inkább. Pontosan ezért érdemes hetente legalább egyszer egy olyan napot tartanunk, amikor elvonulunk a világ zajától és kizárólag magunkra, lelki békénkre koncentrálunk. És hogy mivel segíthetjük elő ezt a folyamatot? Például az alábbi öt tárggyal.​Az illatosító

nordicnest.com

A hangulatunkon sokat javíthat, ha olyan illat lengi be az otthonunkat, amit kifejezetten szeretünk, ráadásul ez fokozottan igaz, ha az adott illatosító még esztétikai szempontból is képes feldobni az életterünket. A Jonathan Adler által piacra dobott, Muse fantázianevet viselő illatosító pontosan ebbe a kategóriába esik: különleges külsejével tökéletes kiegészítője lehet az otthonunknak, illatból pedig természetesen olyat választunk magunknak, amilyet szeretnénk. A termék porcelánból készült, 12,7 centiméter magas, valamint közel 12 centiméter széles.

Ár: 44,5 ezer HUF

A hangulatvilágítás


Amara

Ha a megfelelően kiválasztott illatosítóra azt mondtuk, hogy fontos, akkor mindenképp meg kell még említenünk a hangulatvilágítás elengedhetetlen szerepét is. A megfelelően kiválasztott fények ugyanis óriási szerepet játszanak nyugalmi állapotunk fenntartásában – ez tudományosan is bizonyított. A Good&Mojo bambuszból szőtt lámpabúrája például pont úgy szűri meg a fényt, hogy akár egy nehezebb napot követően is békésebb esténk lesz.

Ár: 79 ezer HUF

A fürdősó

frenchpresse.com

Ásványi anyagokkal dúsított fürdősó – a Voyage et Cie termékének használatával akár saját fürdőszobánkat is egy wellness központtá alakíthatjuk. Az otthoni spa élményt a nyugtató és hidratáló terápiás holt-tengeri és ásványi sókkal érhetjük el, melyek aloe vera, kamilla, golgotavirág és árnika kivonatok gazdag keveréke tölt fel, hogy ellazíthassuk a feszült izmmainkat és megnyugodhasson a lelkünk.

Ár: 15 ezer HUF

A tudatos jelenlét gyakorlása

oliverbonas.com

A MindKompass által kiadott Mindfulness Exercises című kötet 25 kreatív mindfulness-gyakorlatot és egy egyszerű mindfulness-naplót tartalmaz – utóbbiba rögzíthetjük gondolatainkat gyakorlás közben, de a csomagban találunk még három színezőlapot is a bennünk lakozó művész számára. Minden gyakorlat kevesebb mint 10 perc alatt elvégezhető. A készlet alkalmas arra, hogy egyedül, vagy akár barátainkkal kiegészülve gyakoroljuk a nyugtató és tudatos jelenlétet.

Ár: 7,2 ezer HUF

A forró csoki

oliverbonas.com

Az alábbi forró csokoládé 100% belga tejcsokoládéból készült, ráadásul a készletben található három darab „bomba" mindegyikében találunk egy-egy mini mályvacukrot elrejtve. A csokigolyókat egyszerűen helyezzük el egy bögrébe, arra lassan öntsük rá a forró tejet, majd várjuk meg, míg a bomba elolvad. A legvégén csak keverjük össze az egészet.

Ár: 4,3 ezer HUF

A figyelmetekbe ajánljuk