Will.i.am maszk xupermask
Újabb területen csillogtathatja meg vállalkozói tudását a Black Eyed Peas egyik alapítótagja Will.i.am (William James Adams).

A rapper, üzletember is benéz 2021-re a többfunkciós, okosmaszkok piacára, ami az utóbbi idők egyik népszerű terméke a gyártóknál. Pár hete például mi is beszámoltunk a „világ legokosabb" maszkjáról, amit egy szoftver- és hardvergyártó cég fejlesztett ki.

Most úgy néz ki akadt egy kihívója, Xupermask néven.

Will.i.am-ről érdemes tudni, hogy az utóbbi időkben előszeretettel próbálkozik a techvilágban különböző „találmányaival".

Mutatott már be hanggal vezérelhető digitális asszisztenst, okosórát, robotkutyát és 2019 óta etikai tanácsadója a Stradigi AI nevű cégnek, ahol a mesterséges intelligenciával foglalkoznak. Ahogy a telex ki is emeli, árnyalja a képet, hogy például a 2014-ben bemutatott okosóráról a The Verge újságírója azt írta hogy a legrosszabb kütyü, amit abban az évben tesztelt, illetve volt egy vezeték nélküli fülhallgatója, ami szintén nem volt nagy siker.

Ez úgy látszik nem szegte kedvét, hiszen a New York Times cikkéből kiderült, a rapper a Honeywell nevű vállalattal közösen kifejlesztette a világ első bluetoothos, internetre csatlakoztatható, intelligens maszkját.

A termékbe tényleg mindent belepakolták, amit lehetett: zajszűrős fejhallgató, HEPA-szűrő, többsebességes ventilátorok, újratölthető akkumulátor és Bluetooth-csatlakozás. Itt érdemes kiemelni, hogy hiába van benne szinte minden,

a Honeywell elmondása szerint a maszk nem biztosít orvosi szintű védelmet.

A Xupermaskot José Fernández tervezte, aki többek között a SpaceX számára tervezett szkafandereket és olyan filmek látványvilágában is dolgozott, mint a Fekete párduc, a Bosszúállók vagy az X-Men.

Nem is meglepő, hogy jócskán megkérik az árát: 299 dollár, ami nagyjából 90 ezer forint.

Will.i.am egyébként a maszkokat a cipőkhöz hasonlította: utóbbi régen egy fontos védőfelszerelésnek számított, ma már viszont az „önkifejezés egyik formájává vált". Szerinte a maszkokkal is hasonló fog történni, mivel sokáig az életünk része marad majd.

A Xupermaskot április 8-án dobják piacra.

A figyelmetekbe ajánljuk