Az Európai Unió nyári kezdeményezése, hogy a tagállamok egy általuk kiválasztott könyvet delegáljanak hazájukból, amit szerintük minden európainak el kell olvasnia. A magyar képviselet egy igazi klasszikust választott.


Az idei nyár kissé különbözik a többitől a koronavírus-járvány okozta kényelmetlenségek miatt. Az olvasás Európában sok embernek segített megbirkózni a járvány okozta elszigeteltséggel, ezért is indították el az „Európa olvasói" elnevezésű kezdeményezést – közölték a felhívásban.

16 ország, köztük Magyarország is csatlakozott a kezdeményezéshez, és tényleg egy olyan könyvet sikerült választani, amit minden európainak el kell olvasni: az Utas és a holdvilágot, Szerb Antal klasszikusát.

A többi ország könyvválogatását itt lehet tovább böngészni.

Friss

Unsplash/Myke Simon

Eltávolították Csehország utolsó telefonfülkéjét

Már véglegesen a múlté a nyilvános telefonállomások kora Csehországban.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Long Island Iced Tea – a koktél, amit muszáj elkészítened otthon!

A Long Island Iced Tea-nek elnevezése becsapós lehet, hiszen nem egy jeges teáról beszélünk, hanem egy teát egyáltalán nem tartalmazó, igen magas alkoholtartalmú koktélról.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk