Szentendre (Hungary)

Ismét látogathatóvá vált a Szentendrei Skanzen

A Szentendrei Skanzen pünkösd vasárnap és hétfőn is nyitva tart.


A Határtalan Skanzen tematikus éve, amely a határ fogalmát gondolja újra, most folytatódik. A kiállítások a magyar kultúra határokon átívelő sokszínűségét jelenítik meg.

A látogatók így találkozhatnak a társadalmi és országhatárok kérdésével, ám az emberi test, az emberélet, a lakóház, a közösség határfogalmai is megjelennek a tárlatokon.

Az Amikor minden más lett tárlat mondható a programsorozat egyik leglátványosabb kiállításának. A múzeum az első világháború utáni vidéki életet és Trianon hatását is bemutatja többek között a Magtár 900 négyzetméteres épületében.

Az egyéni, közösségi, társadalmi életterek határaival a Kisrét Határ-jelek címet viselő szabadtéri installáció révén találkozhatnak a látogatók.

A kiállítótér legnehezebb, legrégibb vagy legsérülékenyebb tárgyait pedig a Határtalan Skanzen minikiállítás keretén belül tekinthetjük meg.

Rengeteg kapcsolódó múzeumi helyszínnel várják a látogatókat az időszaki kiállítások mellett. Az érdeklődők a bejáratnál kapható Skanzen Útlevéllel egy-egy korabeli személyiség bőrébe bújhatnak, amíg felfedezik a helyszíneket.

A belépéshez természetesen a kormányrendelet értelmében védettségi igazolvány és személyazonosság igazolására alkalmas okmány szükséges.

(Forrás: Fidelio)

A figyelmetekbe ajánljuk